logo

Etihad ve Kuveyt Havayolları’ndan kod paylaşımı

Etihad ve Kuveyt Havayolları’ndan kod paylaşımı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları ve Kuveyt bayrağı taşıyıcısı Kuwait Havayolları, 5 Ocak 2020’den itibaren seyahat etmek üzere 22 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli rezervasyonlarda seçili servisler üzerinde bir kod paylaşımı ortaklığı imzaladı.

Etihad havayollarının açıklamasına göre, ulusal havayolu düzenleyici onaylara tabi olarak “EY” kodunu Kuveyt Havayolları tarafından Abu Dabi’den Kuveyt, Necef ve Dakka’ya yapılan seferlere yerleştirecek.

Açıklamada, “Buna karşılık, Kuveyt Havayolları “KU” kodunu Kuveyt’ten Abu Dabi, Belgrad, Kazablanka, Rabat, Hartum, Johannesburg, Lagos, Nairobi, Maldivler’deki Male ve Seyşeller’deki Mahe’den Etihad uçuşlarına yerleştirecek.” belirtildi.

Duyuru üzerine yaptığı açıklamada, Etihad Havacılık Grubu Grup İcra Kurulu Başkanı Tony Douglas, “Bu, bölgenin en eski ve en deneyimli havayollarından biri olan Kuveyt Havayolları ile en genç ve en beğenilenlerden biri olan Etihad arasında karşılıklı olarak faydalı ve büyüyen bir ilişki olacağını umduğumuz ilk adım. Kuveyt Havayolları ile kod paylaşımı işbirliğimizin ortak ağı ve ürün avantajları, iki ulusumuz arasındaki güçlü ilişkiye dayanarak müşterilerimiz için somut faydalar yaratırken, daha fazla rahatlık, üstün uçuş hizmeti ve misafirperverliği sağlıyor.” dedi.

Kuwait Airways İcra Kurulu Başkanı Kamel Al-Awadhi, “Etihad’ı bir kod paylaşımı ortağı olarak kabul ediyoruz. Bu yeni ortaklık, Kuveyt’e ve Abu Dabi’ye ve ötesine kod paylaşımı uçuşlarında seyahat ettiklerinde havayolu şirketimizden aldıkları aynı düzeyde kusursuz hizmet bekleyebilecek müşterilerimize gelişmiş bağlantı ve daha fazla kolaylık getirecek.”

“Anlaşma Kuveyt Havayolları’nı ve iki başkentimiz arasındaki Etihad operasyonlarını destekleyecek ve her iki ağ geçidinin ötesinde daha fazla seyahat seçeneği sunacak.” dedi.

Etihad Havayolları şu anda Abu Dabi ve Kuveyt arasında günlük beş dönüş uçuşu gerçekleştirmektedir ve Kuveyt Havayolları günlük olarak Abu Dabi’ye hizmet vermektedir.

#

SENDE YORUM YAZ