Son Dakika
İflas eden Thomas Cook’un havayolu şirketi Condor’un taliplileri artıyor.
Thomas Cook’un havayolu şirketi Condor’a yatırım için Alman tur operatörlerinden sinyaller geliyor. Kârlı havayolu şirketi, Almanya federal hükümetinden ve Hessen bölgesel hükümetinden gelecek altı ay boyunca 380 milyon euro tutarında kredi borcu sağlama taahhütleriyle birlikte yasal koruma statüsünü güvence altına aldı ve şimdi potansiyel yatırımcılarla görüşüyor.
Alman seyahat endüstrisi, Lufthansa yan kuruluşu Eurowings, TUIfly ve diğer havayollarına büyük bir rakip olarak uçmaya devam etmesi için Condor’a desteklerini dile getiriyor.
Almanya’da Thomas Cook dışında diğer tur operatörlerine de koltuk sunan Condor’un koltuk kapasitesinin sadece yüzde 30’u Thomas Cook’a ayrılmıştı. Condor, DER Touristik, FTI, Alltours ve Schauinsland-Reisen gibi diğer tur operatörlerinin müşterileri dahil yılda yaklaşık 7 milyon yolcu uçuyor.
Ortaklığa sıcak bakıyoruz
Almanya’nın üçüncü büyük tur operatörü DER Touristik Condor’a talip olduğunu açıkladı. DER Touristik Merkez Avrupa CEO’su Ingo Burmester, Condor’a ortak olmaya sıcak baktıklarını belirtti. Burmester, Condor’un özellikle Almanya’daki turistik operasyonlar için son derece önemli olduğunu ve kurtarılması için kendilerinin de destek olmaya hazır olduğunu dile getirdi.
Kassner: Azınlık ortağı olabiliriz
Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden Schauinsland-Reisen başkanı Gerald Kassner, Condor’daki azınlık hisselerini alabileceklerini ifade etti. Kassner, Sundair’deki küçük charter havayolunda % 50 hisseye sahip bulunuyor.
Alltours’un da radarında
Bir Alltours sözcüsü, fvw’ye tur operatörünün Condor’un güçlü bir yatırımcı bulacağından emin olduğunu söyledi. Ancak şunları vurguladı: “Alltours şu anda Condor’daki bir hisseyle ilgilenmiyor. Ancak, eğer gerekliyse bu adımı atarız ”
Thomas Cook’un, iflas öncesi şirketin Belçika’daki banka hesapları boşalttığı iddia edildi.
Thomas Cook’la ilgili iflas öncesi bir para transferi iddiası daha ortaya atıldı. İflasa saatler kala özel jetle İspanya’dan 5,3 milyon euro çıkardığı belirtilen Thomas Cook’un, Belçika’da da benzer bir operasyon yaptığı kaydedildi.
6 milyon euro
Vrt News’te yer alan habere göre, Thomas Cook iflas ettikten sonra şirketin Belçika ayağının hesaplarında bulunan 6 milyon euroya yakın para İngiltere’ye transfer edildi. Haberde, Belçika hükümetinin şimdi, bu paranın neden ve kim tarafından İngiltere’ye gönderildiğini araştırıyor.
Transfer nakit havuzu üzerinden yapıldı
22 Eylül’de Thomas Cook’un iflasını ilan etmesinin ardından şirketin Belçika ayağının nakit arayışı içine girdiği, ancak kaynak bulamayınca iflasını ilan ettiği belirtilen haberde, ”Belçika hükümeti şirketi güvene alamadı çünkü şirketin yeterli nakit parası yoktu. Daha sonra yetkililer, Thomas Cook’un Belçika ayağının hesaplarındaki 6 milyon euroya yakın paranın iflastan sonra İngiltere’ye transfer edildiğini keşfetti. Transferin, bağlı şirketlerin fonlardan yararlanmalarını sağlayan bir sistem olan nakit havuzu vasıtasıyla gerçekleştirildi.” denildi.
BENZER HABERLER