logo

İran’dan füze açıklaması

İran’dan füze açıklaması

İran Hava Savunma Kuvveti Komutanı General Alirıza Sabahifard, 15 Hordad füze savunma sistemi güçlü radar sisteminden yararlandığını açıkladı.

Fars Haber Ajansı’nın bilgilerine göre, Hava Savunma Kuvveti personeline yaptığı konuşmada General Sabahifard, bu sistemin güçlü bir radara sahip olduğunu ve en gelişmiş hedefleri en iyi biçimde yok ettiğini belirtti.

General Sabahifard, bugün silahlı kuvvetlerin çeşitli radarlardan savunma sistemlerine kadar her türlü ihtiyacını iç imkanlardan yararlanarak temin ettiklerini, bu bağlamda hava savunmanın da ihtiyaçları aynı şekilde karşılandığını ifade etti.

General Sabahifard, 15 Hordad füze savunma sistemi de bu ihtiyaçlardan biri olduğunu ve tamamen yerli olduğu için kullanımında hiç bir sıkıntı ile karşılaşmayacaklarını vurguladı.

İran’ın yeni hava savunma sistemi 10 Haziran’da İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi ile askeri komutanların katılımıyla düzenlenen törende tanıtıldı.

Sayyad-3 füzeleriyle donatılan bu sistemin aynı anda avcı uçağı, bombardıman uçağı ve insansız hava araçları da dahil 6 hedefi tespit ve imha etme kapasitesine sahip olduğu açıklanmıştı.

#

SENDE YORUM YAZ