logo

Merkel’in Berin Havalimanı isyanı

Merkel’in Berin Havalimanı isyanı

Bundan 12 yıl önce temeli atılan ancak açılışı defalarca ertelenen Berlin Havalimanı, Başbakan Merkel’i de isyan ettirdi. Merkel, “Dünyada dev projeler çoktan bitti” dedi

Almanya, başkent Berlin için planlanan üçüncü havalimanının temelini 2006 yılında attı. Maliyet başlangıçta 2,5 milyar euro olarak hesaplandı ancak evdeki hesap çarsıya uymadı. Havalimanı açılısı defalarca ertelendi, maliyet 5 milyar euroyu aştı. Son olarak 2020 yılı Ekim ayı açılış tarihi olarak duyuruldu. Ancak bu tarihin de yeniden erteleneceği duyulunca, Başbakan Angela Merkel sonunda isyan etti.

SADECE İKİ PİSTİ VAR

MERKEL, Hessen Eyaleti’nde pazar günü gerçekleşecek seçim öncesi katıldığı toplantıda, ilk etapta 2012’de hizmete girmesi planlanan havalimanı için, “Geçenlerde Çin’den gelen üst düzey misafirler, sadece iki pisti olan bir havaalanını bile yapamayan Berlin’de neler olduğunu sordu” dedi. Merkel, dünyada örneği görülen başka dev inşaat projelerine dikkat çekip, havalimanının bitirilememiş olmasını eleştirdi.

TÜRKİYE’NİN GURUR PROJESİ 29 EKİM’DE HİZMETE GİRİYOR

ALMANYA 12 yılda havalimanını bitiremezken, Türkiye, dünyanın en büyük havalimanını dört yılda tamamladı. Açılışı 29 Ekim’de gerçekleşecek İstanbul’daki gurur projesi, yılda 200 milyon yolcuyu ağırlamayı hedefliyor. 500 uçağın yer bulacağı alanda, 18 bin araçlık otopark, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi yer alıyor. Kule ise dünyanın en güzeli.

55 MİLYON YOLCU HEDEFLENİYOR

BERLİN Brandenburg Havalimanı (BER) açıldığında kentteki Tegel ve Schönefeld havalimanları kademeli olarak kapanacak. Günde 1000 uçuş planlanan havalimanında 2040 yılına kadar 55 milyon yolcu ile yaklaşık 9 milyar euroluk ekonomik değer hedefleniyor.

#

SENDE YORUM YAZ