logo

TATCA, Dünya Hava Kontrolörleri Günü’nü kutladı

TATCA, Dünya Hava Kontrolörleri Günü’nü kutladı

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü İstanbul’da kutladı.

Polat Rönesas Otel’de bu özel gün için düzenlenen gala yemeğinde hava trafikçiler bir araya gelirken, yemeğe Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, TALPA Başkanı Ayhan Günal, Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun ve sektörden çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte açılış konuşmasını yapan TATCA Genel Başkanı Selim Ergun Lak, hava trafik kontrolörleri olarak sivil havacılık alanında yaptıkları katkıyla havacılığın büyümesine emekleri ve artı değerleriyle bir çok daha iyi yerlere getirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
Lak konuşmasına şöyle devam etti:

“Yolcuların can güvenliği, uçakların emniyeti, yerdeki devasa yatırımlar ve bunların sorumluluklarını üzerine alan hava trafik kontrolörleri yaptıkları işten tatmin oldukları, gelecek kaygısı taşımadıkları sürece daha başarılı olacaklarına kimsenin şüphesi olmasın. İnsanları gidecekleri yerlere ulaştırmak için bireysel özveriyle işine büyük bir sevdayla bağlı değerli meslektaşlarımın Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü kutluyorum.”

TATCA Genel Başkanı Lak’ın konuşmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye’de havacılığın son yıllarda sağladığı müthiş ivmeye katkı sağlayan hava trafik kontrolörlerinin emeklerine teşekkür ederek Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü kutladı.

Yemekte ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da İstanbul’dan Tiran’a geçtiği sırada uçaktan Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü kutladığı video mesajı yayınlandı.

Bakan Çavuşoğlu görevi gereği zamanının büyük bir kısmının havada geçtiğini vurgularken, hava ulaşımının en önemli görünmeyen kahramanları olan hava trafik kontrolörlerinin gününü kutlayarak başarılar diledi.

Gece konuşmaların ardından emekli kontrolörlere göreve yeni başlayan kontrolörler tarafından çiçekler verilmesi ve keyifli canlı müzik eşliğinde devam etti.

 

#

SENDE YORUM YAZ