logo

Türkiye’de yatırımı bulunanlara ait uçaklar

keikotorigoe

keikotorigoe
airwaypost2016@hotmail.com
Türkiye’de yatırımı bulunanlara ait uçaklar

HUD-2020/1 sayılı Genelge ‘TÜRKİYE HAVA SAHASINDA UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRECEK YABANCI TESCİLLİ HAVA ARAÇLARI’ benim beklediğim Genelgedir.

Çünkü bu Genelge Türkiye hava sahası içinde iş seyahati maksadıyla uçuş gerçekleştirecek yabancı tescilli hava araçları ile hava seyrüsefer hizmet sağlayıcı kuruluşları kapsıyor. Defalarda yazdığım gibi Corona, bazı toplumlara özel uçakla seyahat etmenin avantajlarına ihtiyaç olarak görmeyi sağladı.

Türk hava sahası içinde ticari hava taşımacılığında Türk sivil hava aracı siciline kayıtlı havaaraçlarının kullanılması esas olduğundan dolayı, ne kadar taleplerin çoğaldığını anlaşılıyor. Çünkü bu izni ancak kapalı charter uçuşlar, diplomatik uçuşlar ile bu Genelge kapsamındaki yabancı tescilli uçuşlara verilebiliyor.

Başvuru yapabilen sadece Türkiye’de yatırımı bulunan yerli/yabancı gerçek ve tüzel kişilere ait hava araçları ile VIP devlet görevlilerinin taşındığı uçuşlar olup, işbu Genelgenin Ek-1’inde yer alan form ile başvurmalıdır.

SHGM tarafından yapılan değerlendirme süresi bilgi ve belgeler eksiksiz olması şartıyla başvuru tarihinden itibaren 15 gün olup ( Başvurular uçuş tarihinden en az 20 gün önceden SHGM’ye gönderilmelidir.), verilen izin süresi en fazla 1 yıl ve yatırım sonuna kadar yenilenebilmektedir.

Post Corona döneminde elektrikli uçakların çoğalacağını da göz önünde bulundurduğumuzda, özellikle iş seyahati maksadıyla artık araba değil de uçakla seyahat etmeyi tercih edenlerin hızla çoğalacağını görüyor gibiyim.

İyi haftalar size.

Av. Keiko Torigoe

www.torigoelaw.com

 

#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Singapur Hava Yolları-Avustralya Tanıtım Semineri ve World Class

    18 Kasım 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    12 Kasım tarihinde Radisson Blu Hotel Şişli’de düzenlenen Singapur Hava Yolları’nın Avustralya Tanıtım Semineri’ne katıldım. Beni karşılayanların yüzü o kadar tanıdık geldi ki sormadan duramadım. Meğer ki benimle aynı dönemde Atatürk Havalimanı’nda yer hostesi olarak çalışmışlar. O günlerde ne kadar sevinçle Atatürk Havalimanı’na gittiğimizi konuşurken, benim kadar o ortamda çok mutlu çalışan arkadaşların olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Şahsen hiç Avustralya’ya gitmedim, ama seminerde detaylı olarak Avustralya hakkında anlattığı için...
  • Uçak Içi Yemekleri Veya Uçak İçi Menüleri Olmayan Havayolu Şirketi

    11 Kasım 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Sadece ücretli uçak içi yemek menüsu olan havayolu şirketlerini tanıyorsunuz, değil mi? O zaman uçak içi yemek menüsü olmayan bir uçuşta bulundunuz mu? Airline Rating’in haberine göre, bunu gerçekleşen, 804 uçaklık filosuyla dünyanın dördüncü büyük ticari havayolu şirketi olan Southwest Airlines’dir. Ancak Southwest Airlines’ta da müşterilere ücretsiz alkolsüz içecekler, meyve suları, çay, kahve, sıcak çikolata ve su sunulmaktadır. Atıştırmalıklar uçulan mesafeye göre farklı çeşitlerde sunulmaktadır. Ücretsiz alkollu içecekler ise a...
  • Lufthansa Alledris’te First Class

    04 Kasım 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Lufthansa'nın resmi web sitesine göre, Lufthansa A350 First Class filosuna çift kişilik yatak ekledi ve ilk uçuş bu ay gerçekleşti. Lüks First Class, Lufthansa Alegris adı altında uzun mesafeli rotaların tamamen yenilenmesinin bir parçasıdır. Sloganı 'Tıpkı evimiz gibi' olan Alledris First Class, yolcuların uçakta kendilerini evlerinde ve rahat hissetmeleri umuduyla tasarlandı. Tamamen kapalı bir mekanda, *Koltuklar; -Bireysel olarak kontrol edilebilen koltuk sıcaklığı -Aralarında kolçak Aralarında kolçak bulunmayan, ayrı ayrı...
  • Singapur Havayolları’nın Yeni First ve Business Class gecikmeleri

    28 Ekim 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Reuters’in haberine göre, ABD'li uçak devi Boeing, 23 Ekim'de açıkladığı üçüncü ve son çeyrek sonuçlarında 6 milyar ABD dolarının üzerinde net zarar açıkladı. Boeing'in 737max, 777 ve 767 ticari uçaklarının üretiminin durdurulmasının yanı sıra savunma ve uzay sektörlerindeki durgunluk nedeniyle 2024 yılına girdikten sonraki zararı yaklaşık 8 milyar ABD dolarıdır. Ticari Uçaklar bölümü üçüncü ve dördüncü çeyrekte 4 milyar dolar, Savunma, Uzay ve Güvenlik bölümü ise 2,38 milyar dolar zarar etti. Gelirler bir önceki yıla göre %1 azalarak 17,...