logo

Pilotun Yapmadıkları Listesi

airwaypostozkan

airwaypostozkan
ozkdmr3@gmail.com
Pilotun Yapmadıkları Listesi

Her sektörde, çalışanlar kendi iş yerinde veya o sektörde müşteri sıfatındayken farklı davranabileceğini tahmin edebiliyorum.

Ben de yer hostesi olarak çalıştıktan sonra, her ne kadar bording pass elimde olsa da bagaj olmasa da gereksiz diyebilecek kadar erkenden havalimanına gidiyorum. Ne olu ne olmaz olağanüstü durumların aklıma geldiğindendır sanırım.

Hafpost haberine göre, Pilotların yolcu olarak yapmayacaklar 5 şey varmış.

  1. İçecekle Uçağa Binmemek.

Sebep : Kısa uçuş süreleri veya türbülanslı hava trafiği gibi uçuş koşullarına bağlı olarak, kabin ekibinin içecek ve atıştırmalık ikram etmekten kaçınabilmesidir.

  1. Ayakkabısız Tuvalete Gitmek.

Sebep : İdrar ve diğer vücut sıvılarının ayaklarına bulaşabilmesidir.

  1. Türbülans Yüzünden Telaşa Kapılmak.

Sebep : Türbülans uçağın düşmesine neden olmadığından ve emniyet kemerini takmak ve koltukta oturmak gibi uçuş ekibinin talimatlarına uyduğu sürece herhangi bir tehlike söz konusu değildir.

  1. Kalkış ve İniş Sırasında Brandanın Kapalı Tutulması.

Sebep : Sadece manzaranın tadını çıkarmak için değil, aynı zamanda uçağın güvenliğini sağlamak için. Kanatlar kokpitteki pilot tarafından pek görülmez. Kanatlarda vb. olağandışı bir şey olduğunda bunu ilk fark eden yolculardır ve kabin ekibini bilgilendirebilirler.

  1. İnişten Sonra ve Emniyet Kemeri İşareti Sönmeden Önce Ayağa Kalkmak.

Sebep : Emniyet kemeri işareti kapatılmadan emniyet kemerinin açılması ABD’de sadece yasa dışı olmakla kalmaz, aynı zamanda yolcuları yaralanma riskiyle karşı karşıya bırakır.

Siz de aynı fikirde misiniz acaba?

İyi haftalar !

Av. Keiko Torigoe

www.torigoelaw.com

#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Uçakta Çay ve Kahve

    02 Eylül 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Uçakta ne içmeyi seviyorsunuz? Yemekten sonra çay veya kahve içmez misiniz? Şahsen bu haberi okumadan önce, uçaktaki su da çam şişesi içinde olmadığı için başkaca hiç içmek istediğim içecek bulamadığım için hep kahve içerdim. Travlerz’in havayolu şirketlerinin bilmenizi istemediği sır başlıklı haberine göre, gerçekleri bilen uçuş ekipleri asla uçakta çay ve kahve içmezmiş. İçme suyu tankları ne sıklıkta temizlendikleri konusunda hala sorular varmış. Bununla birlikte, tankı temiz suyla doldurma vanasının tuvaletteki atıkları temizleme vana...
  • JetZero

    26 Ağustos 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Jet uçaklarının tasarımının 75 yıldır değişmediğini biliyor muydunuz? Amerikan start-up şirketi JetZero'nun resmi web sitesine göre, bunu her anlamda değiştirme zorunluluğunu görev bilen JetZero, resimde görüldüğü gibi, motoru üst tarafa monte ettiğinde gürültü üst tarafa iletilir, böylece çevredeki topluluk geleneksel bir tüp ve kanatlı uçağa göre dört kat daha uzaktaymiş gibi duyabilir. JetZero harmanlanmış kanat (blended wing) kuyruk kanadı gerektirmeyen, doğal olarak stabil bir tasarımdır. Sürtünme ve ağırlığın azaltılması, motoru...
  • Uçakta ‘VPN’

    19 Ağustos 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Sizin için uçakta en önemli olan yemek mi yoksa Wi-Fi mi? Bana sorarsanız yemek diyeceğim, ama çoğu Wı-Fi diyecek, değil mi? Ancak uçakta Wi-Fi’e bağlanmak sandığınız kadar masum olmayabilir. Fobes’in haberine göre, uçakta ‘Şeytan'ın İkiz Saldırısı’ olarak bilinen saldırılara maruz kalabiliyormuş. Bu yöntemde failler, kullanıcıları bağlantı kurmaları için kandırmak amacıyla inandırıcı bir şekilde adlandırılmış etkin noktalar oluşturmaktadır. Yerde genellikle otel, kahve dükkanı ve mağaza isimleri kullanılırken, uçakta havayolu şirke...
  • Havacılık Sektörünün Karşı Karşıya Olduğu ‘Üçlü Kamçı’

    12 Ağustos 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Havacılık sektörü, pilotların topluca emekli olmasıyla ortaya çıkan '2030 sorunu' ile biliniyor ancak Money Post'un haberine göre, havacılık teknisyenleri de yaşlanıyor ve ciddi bir insan gücü sıkıntısı yaşanmasından endişe ediliyor. Bakım, operasyonel güvenliği destekleyen önemli bir görevdir ve genel olarak uçağın inişi ve kalkışı arasında gerçekleşen ' line bakım' ve uçağın bir hangara yerleştirilmesini ve kabindeki oturma özelliklerinin değiştirilmesi veya motorların değiştirilmesi gibi ayrıntılı incelemelerin yapılmasını içeren ' dock b...