Son Dakika
Korean Airlines’in Yılın Havayolu Şirketi seçilmesine siz de şaşırdınız değil mi?
AirlineRating.com CEO’su Sharon Petersen şunları söyledi.
“’Dünyanın En İyi Havayolu’ ödülü, havayolunun güzergah ağı genelinde yolcu konforu, geri bildirim ve ürün tutarlılığına odaklanıyor. Bu ödüller popülerlik yarışması değildir. Bunun yerine, her bir havayolu, filosu ve ağı genelinde yolculara sunduklarına göre kapsamlı bir şekilde değerlendirilir. Korean Airlines, yolcu konforuna olağanüstü bağlılığıyla, özellikle de ekonomi sınıfında, geniş gövdeli uçaklarda sektör lideri 33-34 inç koltuk aralığını koruduğu için ödüllendirildi. Uzun mesafeli uçuşlarda terlik ve bol miktarda yemek gibi Korean Air’in özenli dokunuşları cazibesini artırıyor. Yolcu deneyiminin yanı sıra, şirketin finansal istikrarı, Asiana Airlines ile gerçekleştirdiği dönüm noktası niteliğindeki birleşme ve modern, yakıt tasarruflu uçaklara yaptığı önemli yatırım, inovasyon ve geleceğe hazır olma konusundaki kararlılığını göstererek zaferini pekiştirdi.”
Her yıl birinci sırayı kimseyle paylaşmayan Air New Zealand, bu yıl üçüncü sırada.
Yıllardır Ana’yı asla geçememiş JAL ise 7 sırada ve ANA ise 14. Sıradadır.
Quatar Airways, Emirates Airlines, Etihad Airways, Singapore Airlines ise her zamanki gibi en üst sıralarda ve Türk Hava Yolları’nın 10. sıraya girmesi de hakkı ile bu sırada olduğuna inanıyorum. Aslında çok daha üst sırada olması gerekebilir diyorum.
Onikinci sıraya kadar yükselen tek bir Avrupalı havayolu şirketinin olmaması ve hiç bir ABD’li şirketin yer almaması sizce de zamanın değiştiğini gösteriyor, değil mi?
Bu yıl Korean Airlines ile seyahat etmeye ne dersiniz?
İyi uçuşlar size.
Av. Keiko Torigoe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
14 Nisan 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
07 Nisan 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
31 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
24 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları