logo

Hondajet Echelon

keikotorigoe

keikotorigoe
airwaypost2016@hotmail.com
Hondajet Echelon

Bildiğiniz gibi Hondajet sektörün parlayan yıldızı olarak yolunu ilerliyor.

Yomiuri’nin haberine göre Hondajet, 2028 yılında üretime başlayacak ‘ECHELON’u 2028 yılından itibaren yıllık 40 tane satmayı hedefliyor.

Buna istinaden halen 1000 çalışanı olan Hondajet, 2028 yılına kadar çalışan sayısını 1500’e çoğaltacağını düşünüyor. ABD’deki büyük şirketler çok sayıda işten çıkarma duyurusu yaparken bu sevindirici bir haber diyebiliriz.

Echelon, motorları kanatların üst yüzeyinde yer alan ‘kanat üstü’ konfigürasyonda iki motora sahiptir ve saatte 800 km’nin üzerindeki hızlarda yaklaşık 4.800 km uçabilir. Bu da ABD’nin doğu kıyısından batı kıyısına kadar durmaksızın uçabileceği anlamına gelmektedir.

Echelon 11 yolcuya kadar taşıyabilir ve kabin bir kanepe, banyo ve tek kişilik yatağa dönüşen koltuklar içerecek şekilde özelleştirilebilir.

Sadece Echelon değil, Hondajet uçaklarındaki yeni nesil tamamen cam aviyonik Garmin® G3000 sezgisel ve kullanımı kolaymiş. Üç adet 14 inç yüksek çözünürlüklü ekran ve iki adet dokunmatik ekranlı kumanda ile pilotun ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri çalıştırmak ve görüntülemek için donatılmıştır. HondaJet tek bir pilot tarafından da kullanılabilir.

ABD’de, zorunlu korona aşısı nedeniyle uçma yeteneğini kaybeden ya da hayatını kaybeden pilotların sayısının sonu gelmediği ve pilot sayısının büyük ölçüde azaldığı, iki pilotlu bir filoya ulaşmanın giderek zorlaştığı bir ortamda, sadece bir pilot gerektiren Hondajet kendi başına cazip görünebilir.

Kokpitte, pilotların iş göremez hale geldiği olayların artmasıyla birlikte, iki pilotlu bir sistemi tek pilotlu bir sisteme dönüştürmek çok riskli görünüyor, ancak ‘özel’ jetlerin korona aşısı olmamış pilotları istihdam etmeyi tercih ettiğine dair haberler var, bu nedenle tek pilot sorun olmayabilir.

İyi haftalar size.

Av. Keiko Torigoe

www.torigoelaw.com

#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Air France’ın Yeni Fırst Class “LA PREMIERE”

    31 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Aır France’ın resmi sayfasına göre, en üst sınıf “La Première ”in kabinleri tamamen yenilenmiştir. “LA PREMIERE”, 2025 baharından itibaren Boeing 777-300ER'lerde aşamalı olarak uygulanacak olup, halen Paris-Charles de Gaulle havalimanı ile dünyanın büyük şehirleri (ABD - New York, Washington, Los Angeles, San Francisco, Miami, Brezilya -Sao Paulo, Fildişi Sahili - Abidjan, Birleşik Arap Emirlikleri - Dubai, Singapur ve Japonya - Tokyo) arasındaki uçuşlarda mevcuttur. La Première kabininde, uçağa bindiğinizde mürettebat kendilerini tanıtac...
  • Küresel Pilot Açığı

    24 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Hatırlıyor musunuz? Pandemi döneminde aşılamayı reddeden pilotlar işsiz kalmıştı. Haberlerde okuduğumuz gibi, asılananlar ise kalp kırızı vb. nedenlerle çok sayıda hayatını kaybetti veya mesleği devam edemez oldular. Piyasa normale dönünce elbette pilot sayısının fazlasıyle az olduğu açık. AirlineRating’e göre, yeni tahminlere göre 2024 ile 2043 yılları arasında 649.000 ile 674.000 arasında pilota ihtiyaç duyulması beklenmektedir. Bu artan talebi, hızlı havayolu genişlemesi, pilot emeklilikleri, artan maaşlar, küresel rekabet ve artan sey...
  • IOSA (IATA Operasyonel Güvenlik Denetimi)

    17 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    IOSA, (IOSA), havayolu operasyonel yönetim ve kontrol sistemlerini değerlendirmek için tasarlanmış, dünya çapında tanınan ve standartlaştırılmış bir derecelendirme sistemidir. AirlineRatings’e göre, IOSA programı, bir Havayolu şirketinin aşağıdaki sekiz temel operasyonel alanda endüstriyel güvenlik standartlarına uygunluğunu değerlendirir. Organizasyon ve yönetim sistemleri - Havayolu şirketinin kurumsal yapısını, emniyet politikalarını ve yönetim sistemlerini inceler. Uçuş operasyonları - Havayolu şirketi uçuş prosedürlerini, pilot ...
  • Spor Ayakkabı – Havaalanı Yer Personelinin Üniforması

    10 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    11 yıl Atatürk Havalimanı’nda çalışırken ben de daima topluklu ayakkabılarla çalışırdım. Çünkü topluklu ayakkabı üniformanın bir parçasıydı. O geniş alanda günde onbinlerce yürmek için şık görünüyor diye topuklu ayakkabılarla çalışmak ne kadar mantıklı? Aslında her gün düşünürdüm. En azından babet olmaz mı? diye. Hiç görmemiş olabilirsiniz, ama sık sık koşmak zorunda kaliyordum ve arada ağır yük de taşımam gerekirdi. msn’nin haberine göre, Havayolu Şirketi AIRDU’nun sendikası Union AIRDU, şirketten bu yılki Bahar Mücaderesinde havaalanınd...