Son Dakika
Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük dördüncü havacılık ve seyahat teknolojileri yazılım firması Hitit, BEETECH 2020 Teknoloji Ödülleri’nde Büyük Ölçekli Firma Kategorisi’nde “AR-GE İhracat Birincisi” olmaya hak kazandı. Portföyündeki farklı ülke ve coğrafyadan onlarca havayolu şirketine teknoloji ihraç eden Hitit, ülke ve müşteri çeşitliliğine, teknolojik üstünlüğünü ekleyerek yeni bir başarıya imza attı.
İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent tarafından bu sene beşincisi düzenlenen BEETECH 2020 Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, Teknokent’te faaliyet gösteren firmaların 2019 yılındaki performansları baz alınarak verildi. 2010 yılından bu yana teknoloji üretimini İTÜ Teknokent’teki merkez ofisinde gerçekleştiren Hitit, 2019 yılı performansına göre “Büyük Ölçekli Firma Kategorisi’nde “AR-GE İhracat Birincisi” ödülünü kazandı.
ABD, İspanya ve Çin’deki küresel rakiplerinin hemen arkasından dünyanın en büyük dördüncü havacılık yazılım firması olan Hitit, son dönemdeki performası ve ürettiği yazılımların teknolojik rekabetçiliği sayesinde bir çok ülkeye havacılık teknolojileri ihracatı yapıyor. Son dönemde Latin Amerika, Avrupa ve Asya’ya yaptığı başarılı ihracatlarla adından sıkça söz ettiren Hitit, halihazırda 22 farklı ülkeye Türk teknolojisi götürerek, her yıl milyonlarca yolcunun seyahat etmesini sağlıyor.
“Hitit, Türkiye’de henüz var olmayan bir sektörün sıfırdan inşa edildiği ve başarının ilmek ilmek örüldüğü bir örnek” diyen firmanın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç konu hakkında şunları söyledi: “Bundan 26 sene önce Hitit, havacılık ve teknolojinin bir arada düşünülmediği zamanlarda kurularak, “havacılık ve seyahat teknolojileri” sektörüne hayat verdi. Yurt dışına yazılım çözümleri sattık, geliştirdiğimiz sadakat programıyla dünyanın en çok tercih edilen ürününe imza attık, ulusal ve uluslarası bir çok ödüle hak kazanarak Türkiye’yi havacılık ve seyahat endüstrisinde küresel bir marka haline getirmeyi başardık. Yerli teknolojinin gücüne ve yerli mühendislerin iş zekalarına güvenerek çıkılan bu yolda, şu anda dünyada alanımızda dördüncü sıraya yükselmenin gururunu yaşıyoruz. Tüm bunlara ek olarak içinden geçtiğimiz zor zamanlarda, teknolojimizin bir ihracat kalemi olarak ülkemize sağladığı artı değer bizleri ayrıca mutlu ediyor. Üretmeye ve ülkemizin ismini dünyanın dört bir yanında duyurmaya devam edeceğiz.”
BENZER HABERLER