logo

Havacılık Sanayii Geliştirme Programına katılım büyüktü

Havacılık Sanayii Geliştirme Programına katılım büyüktü

Boeing’in Türkiye’deki paydaşları ve iş ortakları ile birlikte çalışarak Türkiye’nin 2023 Vizyonu doğrultusunda Türk havacılık sanayiinin küresel rekabetçiliği ve sürdürülebilir büyümesi hedeflerini desteklemek üzere geliştirdiği ve geçen hafta Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımlarıyla kapsamı açıklanan Milli Havacılık Planı’nın ilk adımı atılıyor. Planın en önemli unsurlarından biri olan “Boeing Türkiye Havacılık Sanayii Geliştirme Programı” İstanbul’da yapılan bir törenle bugün başlatıldı.

Program Açılış Töreni ve Konferansı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) himayelerinde 100’ü aşkın firmanın katılımı ile 28 Kasım 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Boeing, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan programla birlikte, Türk sanayiinin global havacılık tedarik zincirindeki payını arttırmayı amaçlıyor.

Havacılık Sanayii Geliştirme Programı Açılış Töreni ve Konferansı’na Boeing’in Türkiye’deki paydaşları ve mevcut tedarikçilerinin yanı sıra, hâlihazırda Boeing tedarikçisi olmayan pek çok şirket temsilcisi de katıldı.

Boeing Ticari Uçaklar Tedarik Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Brian Baird, Havacılık Sanayii Geliştirme Programının içeriği hakkında bilgi verdikten sonra, Türk sanayiinin Boeing’in tedarik zincirindeki payının artması için atılacak adımları da katılımcılarla paylaştı. “Bu yüksek katma değerli ve ihracata odaklı sektörde Havacılık Sanayii Geliştirme Programı’nı hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz.” diye belirten Brian Baird, “Bu programla Türk havacılık sanayiinin küresel tedarik zincirinden daha yüksek pay almasını, küresel rekabetçiliğini ve rekabet eden firma sayısını arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın yaptığı açıklamada, “Türkiye, havacılıkta güçlü büyüyen bir ülke olmasının yanı sıra, Boeing’in küresel başarısına katkı sağlayan, yüksek standartlarda üretim yapan sanayii, yüksek kabiliyete sahip mühendisleri ve yetkin insan kaynağı ile Boeing’in verimliliğine ve rekabetçiliğine önemli katkılar sağlayan bir ülke. İşte bu nedenlerle Türkiye ile ilişkimizi stratejik ortaklığa dönüştürmek üzere, Türkiye’deki paydaşlarımız ile birlikte Milli Havacılık Planımızı oluşturduk. Bu planın en önemli unsurların biri sanayi iş birliğidir.” diye belirtti.

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye ile 70 yıldan uzun süreye dayanan köklü bir ilişkiye sahip. Boeing’in Türkiye’deki tedarikçileri hâlihazırda tüm Boeing Ticari Uçak programlarına parça veya montaj sağlıyor. Boeing’in yıllar içinde Türkiye’de yarattığı iş hacmi 1,6 milyar doları aştı.

#

SENDE YORUM YAZ