Son Dakika
Hız kesmeden büyümeye devam eden Atlasglobal yeni destinasyonlar açarak yurt dışında uçtuğu nokta sayısını 32’ye yükseltti.
Global arenada büyüme vizyonuyla ortalama olarak ayda iki yeni destinasyon açan Atlasglobal yurtdışında uçtuğu destinasyon sayısını 32’ye yükseltti; ülke sayısı ise 24’e ulaştı. Atlasglobal, bu yaz açılacak hatlarıyla yurtdışında 38’den fazla noktaya uçacak. Yurtiçi hatlarla beraber Atlasglobal’in uçtuğu destinasyon sayısı yaklaşık 50’yi bulacak.
Yeni destinasyonlarıyla yurtdışında hız kesmeden büyümeye devam eden Atlasglobal’in önümüzdeki dönemdeki atılımları, yatırımları ve büyüme stratejisi Atlasglobal Genel Müdürü Orhan Coşkun tarafından özel bir iftar davetinde paylaşıldı. Coşkun konuşmasında “Atlasglobal, yurtdışı hatlarını özellikle stratejik noktalara genişleterek yolcularına dünyanın birçok noktasına Atlasglobal ayrıcalığıyla uçma imkanı sunacak. Global bir marka olma vizyonumuzla destinasyon haritamızı hızla genişletiyoruz; özellikle marka değişim sürecinden sonra ayda yaklaşık olarak iki yeni destinasyon açıyoruz. Yurtdışında uçtuğumuz destinasyon sayısı 32’ye yükselirken uçtuğumuz ülke sayısı ise 20’yi aştı. Atlasglobal olarak, bu yaz açılacak hatlarımızla yurtdışında 38’den fazla ülkeye uçacağız. Yurtiçi hatlarımızla beraber uçtuğumuz destinasyon sayısı yaklaşık olarak 50’yi bulacak” dedi.
Yurtdışında planlı büyüme
Atlasglobal’in istikrarlı büyümesine vurgu yapan Coşkun; “Yurt dışında Avrupa ve Orta Doğu uçuşlarına ağırlık vererek uçuş ağımızı Doğu’dan Batı’ya genişletmeye devam ediyoruz. Avrupa’da Stockholm, Zürih, Kopenhag, Hamburg, Milano, Cluj (Romanya) ve Kişinev (Moldova); Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai (Sharjah) ve Doha (Qatar), Orta Asya’da ise Çimkent ve Mahaçkale’yi uçuş ağımıza ekledik. Yurtdışındaki planlı büyümemize önümüzdeki dönemlerde yeni hatlar ile devam edeceğiz. Öncesinde yüzde 30 olan dış hat uçuşlarımız bugün yüzde 70’lere varmış durumda” dedi.
“Full service hizmet veren Atlasglobal’in filosu 26 uçağa ulaşacak”
Atlasglobal’in “Hayallerin Ötesinde Bir Dünya” sloganıyla yolcularına ayrıcalıklı hizmetler sunmayı ilke edindiğini belirten Coşkun; “Türkiye’de özel havayolu sektöründe full-service hizmet sunan tek firma biziz. Buna ek olarak, bugüne kadar Türkiye’de özel havayolu sektörüne hem teknolojiye yaptığımız yatırımlar hem de yolcularımıza sunduğumuz hizmet kalitesi anlamında pek çok yenilik getirdik. Bugün 23 uçaktan oluşan ve Temmuz itibariyle 26 uçağa ulaşacak global filomuz ile Türkiye, Kıbrıs, Orta Doğu, Avrupa ve Asya’yı kapsayan tarifeli bir uçuş ağımız ve uçuşlarımızda sunduğumuz EkonomiPlus, Business Class ve Flying Chef uygulamalarıyla dünyadaki özel havayollarının standartlarının üstünde hizmet sunuyoruz” diyerek Atlasglobal’in hizmet kapsamını vurguladı.
“Yolcusunu en çok seven Havayolu”
Atlasglobal’in “Yolcusunu en çok seven Havayolu” sloganıyla yola çıktığını vurgulayan Coşkun; “Atlasglobal olarak daima yolcu memnuniyetini hedefleyen vizyonumuz çerçevesinde yolcularımızın daha konforlu ve daha hızlı hizmet almaları için teknoloji alanındaki yeni trendleri takip ediyor ve hizmetlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Türkiye’de ilk e-bilet uygulamasını biz başlattık. Havayolu şirketleri arasında iPad, iPhone ve Blackberry mobil uygulamasını hayata geçiren ilk şirket biz olduk.
Atlasglobal olarak, teknoloji zeminli uygulamalarımızla yolcularımızın hayatını kolaylaştırırken, bu anlayışımızı operasyonel süreçlerin yönetimine de taşıdık. Sektöre yönelik ekonomik ve operasyonel fayda sağlayacak projeler geliştirme prensibimiz doğrultusunda sektörel deneyimimizi Türk mühendislere aktardık ve Cmaster ve Elektronik Uçuş Çantası projelerini hayata geçirdik.
Şimdi de yine yolcularımızın hayatını kolaylaştıracak bir uygulamayla kayıp bagaj oranlarını düşürecek yeni bir uygulamaya geçiyoruz; bu uygulama için ayrıca 15 personel de istihdam edilecek. Bu uygulamaya biraz değinirsek; TAV BRS sistemi ile entegre çalışan el tarayıcı ile check-in’den gelen verilere göre uçak altında yüklenecek bagajların barkodlarını okutacağız. Seferlere yüklenen ve boşaltılan bütün bagajlar kayıt altına alınacak bagajların varış noktasında ulaşmamış olmaması halinde nerede olduğunun tespiti kolaylaşacak. Bu sayede güvenlik zaafiyetini ve bagajların yanlış seferlere yüklenmesini önleyeceğiz. Check-in’den geçen bagajın uçak altında yüklendiğinin ve transfer bagajların şuttan geçtikten sonra devam seferine alındığının onayını alabileceğiz.
Dolayısıyla seferde okunmamış bagajların nerede kaldığının yer bilgisi daralmış olup takibi daha gerçekçi yapılabilecek. SIM kart internet destekli sistem hiç kesintiye uğramadan veri aktarımı sağlayabilecek. El tarayıcı üzerindeki bilgiler TAV BRS sistemi ile eşleşecek ve bu bilgiler TAV’ın BRS sisteminde 3 ay depolanıp sorgulanabilecek.
Bu uygulama sayesinde, 2015’te %90 olan kapatılan kayıp bagaj dosya sayısının 2017 yılı için %96’lara çıkmasını planlıyoruz. Atlasglobal olarak yolcularımızı memnut etmeye ve standartların üzerinde bir hizmet sunmak üzere yeni teknolojilerle yolcularımızı tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.
BENZER HABERLER