Son Dakika
Amatör Havacı Sertifikası alınca amatör bir pilot mu olabiliriz? diye heyecanlandım. Ama öyle olmadığını anlayınca üzüldüm. O kadar kolay olmaması gerekiyor, değil mi?
Amatör Havacı Sertifikası sahibine eğitim aldığı kategörideki hava aracını kullanma yetkisi verilmez, söz konusu hava aracında sorumlu pilot olarak uçuma imtiyazı da verilmez, ama sertifika kapsamındaki hava aracı için LAPL(Hafif hava aracı pilot lisansı) ve ÇHHA(Çok hafif hava araçları) pilot lisans eğitimine devam etmek istediğinde, belge veriliş tarihinden itibaren 5 yıl süre ile pilot lisans eğitimleri için uçuş kredilendirmesi uygulanacaktır.
Aşağıdaki eğitim katılım şartları tamam ise belge almaya ne dersiniz?
Amatör Havacı Yetiştirme Talimatı’nın Ek-5 inde bulunan Sağlık Beyanı ile taahhütname, noter onaylı muvafakatname.
Eğitim, 10 saatlik teorik eğitim ve uçuş eğitim olarak iki aşamalıdır.
Uçuş eğitim : Uçak ve helikopterler – en az 8 saat
Çok hafif hava araçları – en az 6 saat
Planörler – en az 4 saat
Sıcak hava balonları – en az 4 saat
Teorik bilgi eğitimlerini tamamladıktan sonra katılacağı sınavda 75 ve üzerinde puan alınca uçuş eğitimlerine katılabilecektir. Bu sınavda 3 defa başarısız olan aday amatör havacı eğitimi teorik derslerini tekrar almak zorundadır.
Uçuş eğitimleri tamamladıktan sonra yeterlilik uşuşuna çıkacaktır. Bu yeterlilik uçuşunda başalılı olunca “Amatör Havacı Sertifikası” alabileceksınız.
Bu sertifikaya 14 yaşını doldurduktan hemen sonra sahip olunca, liseye giderek LAPL ve ÇHHA pilot lisans eğitimine devam edip pilot olabilir. Bence çok havalı.
Başarılar !
Av. Keiko Torigoe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
18 Kasım 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
11 Kasım 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
04 Kasım 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
28 Ekim 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları