logo

Air Clinic 2 ayda 155 bin yolcuya hizmet verdi

Air Clinic 2 ayda 155 bin yolcuya hizmet verdi

Türkiye’de başta İstanbul ve Sabiha Gökçen olmak üzere, Ankara-Esenboğa, İzmir- Adnan Menderes, Antalya, Adana, Bodrum ve Dalaman Havalimanları’nda yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet veren Air Clinic, yılın ilk 2 ayında 155 binden fazla yolcuya hizmet verdi.

Türkiye’nin önde gelen sosyal girişim şirketlerinden AirClinic 2020’nin ilk iki ayında İstanbul Havalimanı’nda 125 bin toplamda ise 155 bin hasta ve engelli yolcuya hizmet verdi. Bugüne kadar önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Air Clinic Genel Müdürü Özlem Bozkır, “Başta İstanbul ve Sabiha Gökçen olmak üzere, Ankara-Esenboğa, İzmir- Adnan Menderes, Antalya, Adana, Bodrum ve Dalaman Havalimanları’nda hizmet sağlıyoruz. 1000’e yakın çalışanımız ile 2020 yılının ilk iki ayında toplam 155 bin kişiye hizmet verdik.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIP TAŞIMACILIK İÇİN TALEPLER GELİYOR

Bazı yanlış algıların da önüne geçmek istediğini söyleyen Özlem Bozkır, “Biz sadece THY yolcusunu taşımıyoruz. THY ile beraber 300’e yakın yabancı hava yolunun yolcularını da taşıyoruz. 200-250 hava yoluna da ilave hizmet veriyoruz. Bunlar her gün aktif uçuşu olan havayolları da değil. Bu hizmeti verdiğimiz bilindik havayolları şirketleri arasında bizden VIP hizmet vermemizi isteyenler de var. Bunlara sözleşmeli olduğumuz şirket aracılığıyla hizmet verdiğimizden hemen dönüş yapamıyoruz. Yani bizim anlaşmalı olduğumuz kurum tarafından bu talebin gelmesi gerekir. Eğer sözleşmemizin olduğu şirketle anlaşabilirlerse biz bu hizmeti karşılayabiliriz. Yani biz aslında 8 havalimanının VIP yolcu taşıma işini yapabiliriz. Bu bizim için hedef niteliğindedir. Bizim gelecek hedeflerimiz hizmetimizin kalitesini her geçen gün arttırarak, sadece yolcularımızın değil çalışanlarımızın da memnuniyetini sağlayarak yapabildiğimizin en iyisini yapabilmek. Geleceğe dair tasarladığımız projeleri hayata geçirebilmek.” dedi.

PERSONEL YOLCUNUN YANINDA

Yolculara internette bilet alırken kendilerine bu hizmeti isteyip istemediğinin sorulduğunu belirten Özlem Bozkır, “Talebi var ise kontuarda bu soruluyor. Ya da havalimanı dışında TOTEM’ler var oradan da talep edebiliyor. Yolcuyu kontuardan aldıktan sonra işi sadece uçağa götürmek değil, o yolcu aktarmalı da olabilir. Vize pasaport işlemleriyle ya da bekleme saati uzunsa yemek yiyeceği alana getirip götürmekle, lavabo ihtiyacı varsa lavaboya götürüp kapıda beklemeyi de bizimpersonelimiz takip ediyor. İlave şeyler normalde sorumluluğumuzda değil ama verdiğimiz hizmete sosyal sorumluluk olarak baktığımız için ekstra hizmet de vermek durumunda kalıyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplam 1000’e yakın çalışanları olduğunu belirten Özlem Bozkır, “Biz kalite ve kurumsallıkla, personele değer vermekle, her personeli adil çalıştırmakla yola çıktık. Devraldığımızda personelin içeride kullanılmamış 100 günlük izinleri vardı. Biz izinleri dahil detaylı takip edip, yaz ve kış sezonu diye ikiye bölerek kullandırabilen bir şirketiz. Keza bunun yolu fazla personel çalıştırmaktan geçer. Yeterli sayıda personelle çalıştığımızdan yasal haklarını da koruyabiliyoruz. 1000’e yakın sayıdaki tüm çalışanlarımızın haklarını koruyoruz.” dedi.

#

SENDE YORUM YAZ