logo

SHGM ICAO’da yeni anlaşmalar imzaladı

SHGM ICAO’da yeni anlaşmalar imzaladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı) Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği (ICAN 2024) kapsamına yeni anlaşmalara imza attı.

Malezya Kuala Lumpur’da düzenlenen etkinlikte Türkiye’yi Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayın Enver İskurt ve SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek başkanlığındaki heyet temsil etti.

Etkinlik ve yapılan anlaşmalara ilişkin SHGM’den yapılan açıklama şöyle:

“ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı) Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği (ICAN 2024), 21-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleştirilmiştir.

83 ülkenin katılım sağladığı etkinlikte, havacılık sektöründeki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ülkeler arasında hava ulaştırma anlaşmalarının imzalanması veya güncellenmesi hedeflenmiştir.

Ülkemizi temsilen Bakan Yardımcımız Sayın Enver İSKURT ve Genel Müdürümüz Sayın Kemal YÜKSEK’in başkanlığında bir heyet ICAN 2024’e katılım sağlamıştır.

Türk heyeti, etkinlik süresince Hong Kong, Kamboçya, Surinam, Güney Kore, Ürdün, İsviçre, Malavi, Bahreyn, Seyşeller, Avusturya, Suudi Arabistan, Hindistan, Hollanda, Singapur, Rusya, Nijerya, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık, İspanya ve Malezya olmak üzere toplamda 22 ülke ile ikili görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Yapılan Yeni Anlaşmalar ile Ülkemizin Hava Bağlantıları Genişlemiştir

Ülkemiz, Malavi ve Surinam ile ilk defa Hava Ulaştırma Anlaşması imzalayarak Hava Ulaştırma Anlaşması yaptığı ülke sayısını 173’ten 175’e çıkarmıştır. Görüşmeler sonucunda 10 Mutabakat Zaptı ve 2 Toplantı Tutanağı imzalanmıştır. Bu anlaşmalar kapsamında Ülkemiz, mevcut haklarına ilaveten 143 frekans yolcu ve 19 frekans kargo hakkı elde etmiştir.

Bu yeni anlaşmalarla, Ülkemizin hava bağlantıları genişletilirken Türk havayolu şirketlerine de birçok önemli ülkeye daha fazla sefer düzenleme imkanı sağlanmıştır.

ICAN 2024’te, Ülkemizin uluslararası havacılıkta daha güçlü bir konuma gelmesi ve hava ulaştırma kapasitesinin artırılması adına önemli anlaşmalar yapılmıştır.”

#

SENDE YORUM YAZ