logo

TATCA Dünya Hava Trafik Günü’nü kutladı

TATCA Dünya Hava Trafik Günü’nü kutladı

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü İstanbul’da düzenlediği gala gecesiyle kutladı.

Gala gecesinde Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Dernekleri Federasyonu (IFATCA) Avrupa Başkan Yardımcısı Frederic Delau, DHMİ eski Genel Müdürü ve THY eski Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Birdal da yer aldı.

TATCA Başkanı Doğan Yiğit konuşmasında, “Bizler her an dikkat ve hassasiyet gerektiren bu görevde hava trafik akışını sağlamak için çalışıyoruz. Havacılık sektörünün kalbinde yer alan bu mesleği icra ederken, bilgi, tecrübe ve soğukkanlılıkla karar vermenin, her bir uçuşun emniyetle tamamlanmasına katkı sağlamanın gururunu taşıyoruz.

Teknolojik gelişmelerle birlikte hava trafik kontrolörlülüğünün dinamikleri hızla değişiyor ancak değişmeyen tek şey bizim mesleğimizin gerektirdiği yüksek sorumluluk bilinci ve meslek ahlakıdır. Bu sorumluluğun ağırlığını hepimiz derinden hissederken, geleceğin zorluklarına hazırlıklı olabilmek adına kendimizi sürekli olarak geliştirmeye ve mesleki standartlarımızı yükseltmeye devam etmek zorundayız. Bu vesileyle hava trafik kontrolörlüğüne emek veren tüm meslektaşlarımı kutluyor, fedakarlıklarınız ve üstün çabanız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

(IFATCA) Avrupa Başkan Yardımcısı Frederic Delau ise gecede yaptığı konuşmada sürekli yoğunluğu artan Avrupa hava sahasında hava trafik yönetiminin önemine vurgu yaparken, havacılıkta uçuşların artmasıyla birlikte hava trafik kontrolörü ihtiyacının da doğru orantılı olarak artış gösterdiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin Avrupa’nın en yoğun hava sahalarından biri olduğunu dikkat çeken Delau ayrıca Türkiye’nin konum itibarıyla doğu-batı arasındaki transit nokta olduğuna ve hava trafik yönetimindeki önemine vurgu yaptı.

Emekli kontrolörlerin ve eski TATCA yöneticilerin plaketlerle onurlandırıldığı gece, müzik ve yemek eşliğinde sektörü bir araya getirdi.

#

SENDE YORUM YAZ