logo

İran’ın İsrail’e 200 füze attığı açıklandı

İran’ın İsrail’e 200 füze attığı açıklandı

İran’ın dün gece İsrail’e düzenlenen balistik füze saldırısında yaklaşık 200 füze ateşlediği açıklandı.

İran medyasında yer alan haberlere göre dün gece aralarında hipersonik silahların da olduğu yaklaşık 200 füzeyle düzenlenen saldırı Tel Aviv ve başka yerlerdeki “üç askeri üssü” hedef aldı.

Axios’un haberinde birçok füzenin İsrail ve ABD savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü ifade edildi.

Düşürülemeyen füzelerin ise İsrail’in güneyindeki bir askeri hava üssünün, Mossad karargahının ve Tel Aviv’in kuzeyindeki bir askeri istihbarat tesisinin yakınlarında açık alanlara isabet ettiği kaydedildi.

Haber portalına konuşan bir İsrail savunma yetkilisi, Mossad karargahını hedef alan onlarca füzenin düşürüldüğünü ve bunlardan hiçbirinin tesise isabet etmediğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili olarak “Bu akşam erken saatlerde, Gazze ve Lübnan’da sadece soykırımdan sorumlu askeri ve güvenlik bölgelerini hedef alarak Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. Maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkımızı kullandık” dedi.

Erakçi açıklamasında “İsrail rejimi daha fazla misilleme yapmaya karar vermediği sürece Tahran’ın eyleminin sona erdiğini” belirtti.

#

SENDE YORUM YAZ