logo

“Kıbrıs Yaban Hayatı” fotoğraf sergisi Ercan Havalimanı’nda

“Kıbrıs Yaban Hayatı” fotoğraf sergisi Ercan Havalimanı’nda

“KKTC’nin dünyaya açılan kapısı” olan Ercan Havalimanı’nın işletmecisi T&T Havalimanı İşletmeciliği, sanata ve sanatçıya verdiği önemi her ay iki sergi salonunda gerçekleştirdiği sergiler ile yolcuları adeta sanat yolculuğuna çıkarmaya devam ediyor.

T&T Havalimanı İşletmeciliğinin Eylül ayındaki fotoğraf sergisinin konukları Neslihan Taylan Tülbentçi ve Eren Aksoylu. Her iki fotoğraf sanatçısı Kıbrıs’ta yaşam süren kuşlar ile kelebeklerden oluşan “Kıbrıs Yaban Hayatı” konulu ilk fotoğraf sergilerini Ercan Havalimanı’nda açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Neslihan Taylan Tülbentçi ve Eren Aksoylu’nun “Kıbrıs Yaban Hayatı” fotoğraf sergisi Ercan Havalimanı’nda giden yolcu pasaport sonrasında yolcuların beğenisine sunuldu. Fotoğraflar arasında Kıbrıs’ta ilk kez görüntülenen bir kelebek de yer alıyor.

İlk fotoğraf makinesini 2014’de aldı

İlk fotoğraf makinesini 2014 yılında aldıktan sonra önce sokakları fotoğraf çekmeye başlayan ardından doğaya olan ilgisinden dolayı 2018 yılında macro ve kuş fotoğrafçılığına yönelen Neslihan Taylan Tülbentçi, ülkemizde ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çekimler yaptı.

2018 yılında GİFD0ER üyeliğine katılarak derneğin düzenlediği etkinliklerde yer alan Tülbentçi, 2021 yılında düzenlenen XXX. KKTC Devlet Fotoğraf Yarışması’nda “Doğa Kategorisi”nde başarı ödülüne layık görüldü. Evli ve bir çocuk annesi olan Neslihan Taylan Tülbentçi bankacılık sektöründe çalışıyor.

“Beyaz Öncü” isimli kelebeğin ilk kaydını yaptı

Eren Aksoylu ise küçük yaşlardan itibaren ilgisini çeken her kareyi edindiği küçük fotoğraf makinesi ile fotoğraflamaktan keyif alarak doğaya olan merakını fotoğraf sanatının birleşmesi ile 1999 yılında sahip olduğu profesyonel fotoğraf makinesi ile ülkemizde doğa ve yaban hayatına ilişkin fotoğraflar çekmeye başladı.

Hobi olarak başladığı fotoğrafçılık merakına ülkesi ile sınırlı kalmayan Aksoylu, Türkiye’de de gittiği birçok bölgede yaban hayatına ilişkin fotoğrafları çekerek arşivine ekledi. Sanatçı, fotoğraflarında kuş ve kelebek türleri üzerine yoğunlaşarak çok geniş bir arşive sahip oldu.

KKTC’de, 13 Haziran 2023 tarihinde, Beyaz Öncü (Brown-veined White/Belenois aurota) isimli kelebeğin ilk kaydını, 15 Temmuz 2023 tarihinde ise Hipolimnas (Danaid Eggfly/Hypolimnas misippus) isimli kelebeğin ise 1936 yılından sonra ülkemizde ilk kaydını yapmıştır.

Polislik mesleği gibi fotoğrafçılık sanatına aşık olan Aksoylu evli ve bir kız babasıdır.

#

SENDE YORUM YAZ