logo

İlk uçuş Ankara’ya yapıldı

İlk uçuş Ankara’ya yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’ndan ticari uçuşlarda resmen başladı.

Yeni meydandan yapılan ilk uçuş Türk Hava Yolları’nın 2124 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Ankara seferi oldu.

İstanbul Havalimanı’ndan yapılacak ilk uçuş öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan açıklamasında, İstanbul Havalimanı’nın bir havaalanından öte yaşam merkezi olarak dizayn edildiğini belirtti.

Turhan, “İstanbul Havalimanı’na geldikçe, yaşadıkça vatandaşlarımız burayı deneyimledikçe burada ki farkındalığı anlayacaklardır. Vatandaşlarımız buraya yolcu olmak içinde gelsinler, gezmek içinde gelsinler. Havalimanını her köşesini görsünler. Bizim insanımız ülkesiyle, memleketiyle, iktidarıyla bir kez daha gurur duyacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ilk uçuşun yolcularını uçağa uğurladıktan sonra ilk seferi THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak ve İGA CEO’su Kadri Samsunlu ile kuleden takip etti.

İlk uçuşta THY uçağında 307 yolcu yer alırken, yolcular İstanbul Havalimanı’ndan ilk uçuşu deneyimleme şansına sahip oldu.

İstanbul Havalimanı’ndan ilk uçuş için kalkış iznini kulede bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan verirken, iznin ardından THY uçağı Ankara uçuşu için havalandı.

#

SENDE YORUM YAZ