logo

Uçakta yapmamanız gereken beş şey

airwaypostozkan

airwaypostozkan
ozkdmr3@gmail.com
Uçakta yapmamanız gereken beş şey

Get Navi’nin haberine göre, kabin görevlilerinden uçakta asla yapmamanız gereken beş şey varmış. Aslında tahmin edebiliyoruz, ama duyunca ‘yapıyorum…’ dediğim şey var. Gelecek seferden itibaren ‘her yer çok kirli’ olduğunu göz önünde bulundurarak hazırlık yapacağım.

1.Uçak duvarına veya penceresıne başınız veya vücudunuzu koymak.

11 yıl havayolu şirketinde çalıştığım sürede uçakta çok kirlenmiş değilse uçağın duvarı ve pencereyi sildiğini hiç görmediğimi hatırladım. Buna rağmen uçuş süresini uyku saati olarak değerlendiren ben, her uçuşta pencere kenarında oturup uyuyordum. Bundan sonra uçakta ilk yapacağım şey ıslak mendille iyice duvar ve pencere ve dokunacak her yeri silmek olacak sanırım.

2.Şort giymek.

Cilt ne kadar çok görünürse, bakteri ve diğer organizmalara maruz kalma riski de o kadar artaçağını söylüyor.

3.Uçuş sırasında su içmemek.

En önemli konu buymuş. Kabin kuru ve su yoksunluğuna yatkın olduğundan, her uçuşta yaklaşık 470 ml su içilmesi öneriliyor.

Ancak uçakta dağıtılan su plastik kabı içinde olduğu için içmek istemiyorum. Kahve ve çay de kullanılan sunun hijyen olmadığını söylendiğine göre, bekleme salonunda satılan cam şişeli suları almamıyız, sanırım.

4.Kötü hissetmesine rağmen dayanmak.

Bunu yapan mı var? Bilmiyorum. Ama kabin görevlileri aslında bunun için çalıştığını söylüyor. O yüzden kötü hissediyorsa veya su / yiyecekleri isterse hemen söyleyelim.

5.Tuvalet düğmelerine ve kollarına çıplak elle dokunmak.

Bunu yapan gerçekten var mı? Bilemedim. Ama şahsen hiç denemedim. Anlaşılan evden çıkarken çantama ıslak mendil koymayı asla unutmamak.

Bu First Class’ta da mı böyle acaba diye düşünmeden duramıyorum. Ya siz?

Av. Keiko Torigoe

www.torigoelaw.com

#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • EES (Giriş-Çıkış Sistemi)

    09 Eylül 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    EES, Giriş-Çıkış Sistemi denilse de aslında ‘Biometlik Tanbanlı Göç ve Göçmenlik Sistemi’dir. Çünkü EES’de AB pasaportu olmayan yolcular ülkeye girerken YÜZ TANIMA ve PARMAK İZİ tanımlamasından geçmek zorundadır. Sistem daha sonra kişinin adını ve biyometrik verilerini doğrulayabilir. Şimdilik bu kayıtlar üç yıl süreyle saklanacağını söyleniyor. ET’nin haberine göre, bu sistem 10 Kasım 2024 tarihinde başlanacakmış. Bu durumda sınır kontrol noktalarında, AB üyesi olmayan tüm ülkelerden gelen yolcuların kayıt altına alınması için dijital fo...
  • Uçakta Çay ve Kahve

    02 Eylül 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Uçakta ne içmeyi seviyorsunuz? Yemekten sonra çay veya kahve içmez misiniz? Şahsen bu haberi okumadan önce, uçaktaki su da çam şişesi içinde olmadığı için başkaca hiç içmek istediğim içecek bulamadığım için hep kahve içerdim. Travlerz’in havayolu şirketlerinin bilmenizi istemediği sır başlıklı haberine göre, gerçekleri bilen uçuş ekipleri asla uçakta çay ve kahve içmezmiş. İçme suyu tankları ne sıklıkta temizlendikleri konusunda hala sorular varmış. Bununla birlikte, tankı temiz suyla doldurma vanasının tuvaletteki atıkları temizleme vana...
  • JetZero

    26 Ağustos 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Jet uçaklarının tasarımının 75 yıldır değişmediğini biliyor muydunuz? Amerikan start-up şirketi JetZero'nun resmi web sitesine göre, bunu her anlamda değiştirme zorunluluğunu görev bilen JetZero, resimde görüldüğü gibi, motoru üst tarafa monte ettiğinde gürültü üst tarafa iletilir, böylece çevredeki topluluk geleneksel bir tüp ve kanatlı uçağa göre dört kat daha uzaktaymiş gibi duyabilir. JetZero harmanlanmış kanat (blended wing) kuyruk kanadı gerektirmeyen, doğal olarak stabil bir tasarımdır. Sürtünme ve ağırlığın azaltılması, motoru...
  • Uçakta ‘VPN’

    19 Ağustos 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Sizin için uçakta en önemli olan yemek mi yoksa Wi-Fi mi? Bana sorarsanız yemek diyeceğim, ama çoğu Wı-Fi diyecek, değil mi? Ancak uçakta Wi-Fi’e bağlanmak sandığınız kadar masum olmayabilir. Fobes’in haberine göre, uçakta ‘Şeytan'ın İkiz Saldırısı’ olarak bilinen saldırılara maruz kalabiliyormuş. Bu yöntemde failler, kullanıcıları bağlantı kurmaları için kandırmak amacıyla inandırıcı bir şekilde adlandırılmış etkin noktalar oluşturmaktadır. Yerde genellikle otel, kahve dükkanı ve mağaza isimleri kullanılırken, uçakta havayolu şirke...