logo

İGA CEO’su Bilgen etkinlikte konuştu “Hedef 110 havayolu”

İGA CEO’su Bilgen etkinlikte konuştu “Hedef 110 havayolu”

İGA İstanbul Havalimanı çalışanlarına “Yaza Merhaba” partisi düzenledi. Havalimanı otoparkının teras katında düzenlenen partide Manga sahne aldı.

İGA CEO’su Selahattin Bilgen parti alanında personeller ile sohbet etti. İGA İstanbul Havalimanı’nda çalışan ve 10 yılı geçen personellere CEO Bilgen ve diğer yöneticiler tarafından plaket taktim edildi.

Partide gazetecilerin sorularını yanıtlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, “2024 yılını 110 havayolu ile tamamlamak istiyoruz” dedi.



Bilgen, “2024 yılı itibarıyla 101 havayoluna hizmet veriyoruz ve her geçen gün bu rakamın üzerine koyarak gitmeye devam ediyoruz. Bı senenin sonunda 110 havayolu şirketine ulaşma hedefine devam ediyoruz” dedi.



Özellikle Uzak Doğu havayollarının ilgisinin devam ettiğini ifade eden Bilgen, “Aynı zamanda Hindistan, Japonya, Avrupa ve Amerika kıtasından da havayollarıyla konuşuyoruz. Bugün itibariyle havayolu sayısı 106’ya geldi” şeklinde konuştu.




Okulların yaz tatili sürecine girmesi ve Kurban Bayramı’nında başlaması ile beraber rekor uçuş  ve rekor yolcu hedeflediklerini belirten İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, “geçtiğimiz 2023’ün haziran ayında bir günde 1690 uçuşla Temmuz ayı içerisinde de bir günde 266 bin yolcuyla Avrupa tarihinin rekorunu kırmıştık. Bu sene özellikle Kurban bayramı nedeniyle hem yolcu hem deuçuş sayısı ile bu rekorları geçme hedefimiz var. Özellikle yolcu sayısı bakımından geçen yılın rekoru 266 bin yolcunun üstüne çıkacağız” dedi.


İGA CEO’su Selahattin Bilgen, Türk Hava Yolları’nın ciddi büyüme hamlesiyle bu yılı iyi geçiriyoruz. Bölgesel etkiler var, Ortadoğu’daki durum belli dönemlerde rakamları olumsuz yönde etkiliyor. Fakat yeni gelen havayolları olumsuz havayı değiştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 76 milyon yolcu ile kapatmıştık, bu yıl için hedefimiz 85 milyonu geçmek” şeklinde konuştu.


#

SENDE YORUM YAZ