logo

THY’nin Genel Müdürü Bilal Ekşi’den önemli açıklamalar

THY’nin Genel Müdürü Bilal Ekşi’den önemli açıklamalar

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu THY’nin Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı’na taşınma süreci, filoya yönelik yeni alımlar ve 2019’da başlayacak yeni uçuşlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE EKŞİ’NİN AÇIKLAMALARI;

İstanbul havalimanı 29 Ekim’de resmen başladı, şu anda iki aylık deneme sürecindeyiz. Planımız mevcut Atatürk havaalanından 31 Aralık’da yeni İstanbul Havalimanı’na taşınmak. Bu havalimanının, Türk sivil havacılığına ve Türk Hava Yolları’na ama aynı zamanda daha geniş bölgeye bir armağan olduğunu düşünüyoruz.

Mevcut havalimanımızın yeterli kapasitesi yok, birçok sıkışıklık sorunu yaşıyoruz, gecikmeler var ve genel olarak Türk Hava Yolları ve Türk Sivil Havacılığı’nın artan taleplerine destek veremiyoruz. İstanbul Havalimanı tüm bu sorunları çözecek, çünkü kapasite mevcut havaalanından daha büyük.

Mevcut havalimanında saatte 70-75 hareket var. Yeni havalimanı 75-80’de başlayacak, saatte 85 harekete geçecek ve gelecek yıla kadar, üçüncü pistte kapasite saatte 120 harekete ulaşacak ve bu da inanılmaz bir kapasiteye sahip olacak.

-Mevcut havalimanına ek olarak, pistler birbirini kesiyor ve Güneyden rüzgar geldiğinde kapasite% 30 azalıyor. Yeni havalimanında pistler paralel olarak hareket ediyor, yani “paralel pistler” aynı anda.

-Terminal kapasitesi yılda 90 milyon yolcuyla başlıyor, bu da büyük bir artış ve yolcuya daha fazla konfor getirecek, daha az havalimanı gecikmesi olacak.

Yeni İstanbul Havalimanı’ndaki Atatürk Havalimanı’ndan üç kat daha büyük olacak. Bugün bir salonda birleştirilen FFP, Business Class ve Executive Lounges hizmet alacaklar. İkram firması Do & Co, yeni salon tasarım sürecine de katıldı. Türk kültürünü ve tarihini eserleri sergileyecek. Türk kahvesi köşesi, Türk çayı köşesi olacak. Yeni salonda birçok ilgi çekici yer olacak.

-Bugün dünyadaki 122 ülkeye, diğer havayolu şirketlerinden daha fazla 304 noktaya uçuyoruz. 2019’da yeni uçaklar alıyoruz ve planımız Mısır, Bali, Finlandiya, Mısır’da Luksor, Zambiya’da Ligaa ve Lusaka olmak üzere 10 uluslararası noktaya daha uçmak.

-IATA anketine göre, Wi-Fi, havayolu şirketleri tarafından sunulan bir numaralı hizmet olarak adlandırılıyor. Herkes cep telefonlarını günlük iş ve özel hayatı için kullandığından, her zaman bağlı kalmak istiyor. Artık kapıdan kapıya Wi-Fi’ye geçiyoruz. Böylece Wi-Fi uçuşun tüm aşamalarında kullanılabilir olacak. Bazı anketler yaptık ve yolcularımızın sürekli olarak bağlantı kurmak istediklerini fark ettik, bu yüzden bu değişiklikleri yapacağız.

İkincisi dar gövdeli uçaklar için bir ihale yapacağız ve bu uçaklara Wi-Fi’yi Business Class için ücretsiz olarak, Ekonomi Class için küçük bir ücret karşılığında sunacağız.

-Yeni havalimanı büyük bir kapasiteye sahip olduğundan, yolculara en mükemmel aktarma süresini sağlamak için uçuşlarımızın büyük çoğunluğunu kapılara yanaşarak gerçekleştireceğiz. Kapıları birbirine çok yakın yaparsanız, insanları kolayca bağlayabilirsiniz ve bu durum havalimanı için çok olumlu olacak. İstanbul Havalimanı’nda 4 adet uluslararası pier ve bir adet domestic pier olacak. Bu da, Türk Hava Yolları yolcularının, havalimanının merkezinde yer alacağı için çok kolay bir şekilde bağlantı kuracak.

-Deneyimlerimiz, First Class veya Premium Class’ın havayolu şirketimiz için iyi sonuçlar vermediğini, ağımıza ve yolcu profilimize uymadığını gösterdi. Bu politikayı değiştirmeyi düşünmüyoruz.

-Yeni üniformalar Önce medyaya gösterdik. Daha sonra yeni İstanbul Havalimanı’nın açılışında herkes çok beğendi. Üniformaları 10 yıl değiştirmemiştik, değişim zamanı gelmişti.. Ünlü bir moda tasarımcısı tarafından tasarlandı. Türk kültürümüzden ve anıtlarımızdan unsurları bir araya getirdi. Yeni havalimanı ile görsel kimliğimizde de değişikliğe gittik. Dünyanın dört bir yanındaki insanların İstanbul üzerinden birbirine bağlanmasını sembolize eden “akış” tasarımını kullanıyoruz. Ocak 1’den’den itibaren yeni üniformalar tüm uçuşlarda kullanılacak.

-Büyük bir ağımız var ve kesinlikle Star Alliance için bir avantajız. Eğer artıları ve eksileri tartıya koyarsanız, üyeliğimizin kimseye bir zararı yoktur. Hem biz hem de Star İttifakı olumlu sonuçlar kazanmıştır.

-Bu yıl için beklentilerimiz, bir önceki yıla oranla çok daha iyi. Yük faktörümüz% 3-4 oranında arttı ve bütçe planlarımızı değiştirdik. Şimdiden 73 milyon yolcuya ulaştık, ancak 74 milyon yolcuya çıktı. Tüm rakamlar çok iyi sonuçlara sahip olacağımızı gösteriyor.

-Önümüzdeki yıllarda siparişi verilmiş olan 170 dar gövdeli ve 50 geniş gövdeli artı 10 opsiyonel Boeing 787-9 Dreamliner ve Airbus A350-900s uçağımız bulunmakta.

Yeni uçaklarımız ile daha etkin yakıt tüketimine sahip olacağız, bu da bize petrol fiyatlarının yüksek kalması beklentisine karşın maliyetleri düşürme şansı verecek.

-Hava trafik denetleyicileri ve diğer yetkililerle yaptığımız toplantılarla Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak bilgimle, bizim ve diğer Avrupa Hava Yolları için en önemli sorunun yaz aylarında Avrupa’da büyük gecikmeler yaşanması ve hava trafik kontrolör azlığı olacak gibi.

Düzenleyiciler sorunun çözümünü hızlandırmak için çalışacaklar, belki de bir eğitim meselesi. (atn.aero)

#

SENDE YORUM YAZ