logo

DHMİ merkezinde Kamu İşletmeleri Zirvesi

DHMİ merkezinde Kamu İşletmeleri Zirvesi

Kamu işletmeleri yöneticilerinin katıldığı kurumlar arası işbirliğini geliştirme toplantısı DHMİ Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya çok sayıda kamu işletmesi yöneticisi katıldı.

Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürü ve Türk Kamu İşletmeleri Birliği Başkanı Dr. İzzet Alagöz’ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak’ın konuşması ve DHMİ tanıtım videosunun gösterimi ile devam etti.

Toplantıyı açılış konuşmasında, Türk Kamu İşletmeleri Birliği’nin ana hedeflerinden birinin “Türk Kamu İşletmeleri arasında işbirliğini sağlamak ve geliştirmek” ilkesi çerçevesinde kurumlar arası diyaloğun artırılması olduğuna vurgu yapan Alagöz şöyle dedi:

“Devletimize, milletimize hizmet etmenin mutluluğunu damarlarımızda hissederek Allah’ın izniyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize düşen hizmet bayrağını dalgalandırmak ve ayakta tutmak. Bu amaçla elbette ki birbirimize destek vereceğiz. Kurumlararası diyaloğun artırılması amacıyla birliğimize üye kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen bu toplantıda güzel ev sahipliği için DHMİ’ye çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha sık bir araya gelip, sorunlarımıza çözüm aramayı arzu ediyoruz.”

Ocak: “Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşları arasında sayılmaya başladık”

Dr. İzzet Alagöz’ün ardından söz alan, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Türk Ekonomisine büyük katkı sağlayan kamu işletmecileri yöneticilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geleneksel hale gelen bu toplantıların önemine vurgu yaptı.

Ocak’ın konuşmasından satır başları:

Her geçen yıl daha çok büyüyen, daha çok gelişen, daha büyük proje ve yatırımlara imza atan bir kuruluşuz. DHMİ’yi küresel çapta bir işletme haline getiren başarılarımıza hayata geçirdiğimiz büyük projeler ve rakamlar tanıklık ediyor.

2016 yılı havacılık sektörünün krizde olduğu bir yıldı. Buna rağmen, o tarihte Türkiye genelinde 74 milyon yolcuya hizmet verildi. 2017’de bu sayı 184 bine çıktı. 2018 yılında da yüzde 8.8 artışla 210 milyon yolcuya hizmet verildi. Hava sahamızı kullanan, havalimanlarımıza iniş kalkış yapan uçak sayısı ise 2 milyonu aştı.​

Biz işletmeci bir kuruluşuz ama aynı zamanda özellikle son 17 yılda çok ciddi yatırımları da üstlenmeye başladık, büyük projelere, yatırımlara imza attık.

Bugün gurur duyuyoruz ki Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşları arasında sayılmaya başladık. Bizi taçlandıran en önemli unsur yatırımlarımız oldu.

İstanbul Havalimanı: Bir zafer anıtı

Bir zafer abidesi olan İstanbul Havalimanı proje yönü, teknik yönü, finansman yönüyle inanılmaz büyük ve inanılmaz zor bir projeydi.  Dört etapta tamamlanacak projenin yatırım tutarı 10 milyar 347 milyon Euro’dur. Kira tutarı da 22 milyar 152 milyon Euro’dur. İstanbul Havalimanı böyle devasa bir projedir. İlk etabı sadece 42 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Bu, sanıyorum dünyada ikinci bir örneği olmayan bir başarıya imza attığımızı göstermektedir.

Tabi ki yatırımlarımız yalnızca KÖİ yatırımları değil, aynı zamanda öz kaynaklarımızla çok ciddi alt ve üt yapı yatırımları gerçekleştiriyoruz.

Hava sahasını başarıyla yönetiyoruz

Bunların yanında yaklaşık 1 milyon kilometrekarelik Türkiye hava sahasını yöneten kuruluşumuz seyrüsefer sistem ve cihazlarının alım, montaj, bakım ve onarım işlerini de yürütüyor.

Ayrıca 17 bin kişilik istihdam sağlayan, bu kadar önemli yatırımlar yapan, işletme faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getiren kuruluşumuz ekonomiye de ciddi katkısı sağlıyor.

#

SENDE YORUM YAZ