Son Dakika


Flightradar24, günlük uçuş takip rekoru kırdı
Vietnam Airlines 19 adet B737 MAX 8 kiralıyor
Emanuel Macron orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı
Romanya’daki havalimanı 6 ayda 80 yolcuya hizmet verdi
Venezuela’da aprona yıldırım düştü; 9 kişi yaralandı
Falcon 10X hizmet için ikinci kez ertelendi
Av. Keiko Torigoe
Merhaba
Kontuarda bagajınızın fazla ağır olduğundan dolayı hiç ücret talep edildiniz mi?
Nereye gittiğinize bağlı ama genelde pahalı geliyor. Nasıl olsa bilet için ödeme yaptınız. Tatil için ayırdığınız parayı bagaj için harcamak istemiyor kimse. Ama evden havaalanına kadar getirmişken götürmek de istersiniz.
Ne yaparsınız? Ödeyecek misiniz? Yoksa arkanızdaki hiç bagajsız kişiden mi rica edeceksiniz?
İşte TEHLİKE burada başlıyor.
Herkes sizin gibi iyi niyetli olmayabiliyor, herkes sizin gibi gerçekten zor durumda olmayabiliyor maalesef.
Aslında iyi niyetli olarak kabul ediyorsunuz ve böylece aslında başkasına ait o bagaj sizin bagajınız olarak tag düzenleniyor. Yani objektif olarak o bagajın sahibi siz oluyorsunuz.
Ya o bagaj içinde uyuşturcu varsa? Ya o bagaj içinde bomba varsa?
O bagajın gerçek sahibi sizi hiç tanımadığını söylerse ve kimse o bagajın sizin bagajınız olmadığını söylemezse?
Vardığınız yer eğer Türkiye değilse, sizin masumiyetinizin ispatlayana kadar siz o ülkeden çıkamayabilirsiniz ve o ülkenin kanuna göre yargılama süreç başlayabilir.
Yarın nereye uçuyorsunuz?
Eğer ayrıca ödemek istemiyorsanız, evden çıkmadan önce bagajınızı tartalım ve ne olur ne olmaz diye başkasının bagajına sahip çıkmayalım. Sevdiklerinizin yanına planladığınız gün dönebilsin diye.
Av. Keiko Torigoe
www.torigoelaw.com
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
27 Temmuz 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
20 Temmuz 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
13 Temmuz 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
06 Temmuz 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları