Son Dakika


Vilnius Havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı
Nashville Havalimanı’nın ismi Dolly Parton oluyor
İran’da düşürülen uçağın pilotu kurtarma operasyonun yayınlandı
Amozon 21 Air ile olan tüm operasyonlarını durdurdu
Üsküp Havalimanı, ağustos ayında en yoğun gününü yaşadı
AA uçağında yolcu soyundu iki saat gecikme yaşandı
Av. Keiko Torigoe
Merhaba
Kontuarda bagajınızın fazla ağır olduğundan dolayı hiç ücret talep edildiniz mi?
Nereye gittiğinize bağlı ama genelde pahalı geliyor. Nasıl olsa bilet için ödeme yaptınız. Tatil için ayırdığınız parayı bagaj için harcamak istemiyor kimse. Ama evden havaalanına kadar getirmişken götürmek de istersiniz.
Ne yaparsınız? Ödeyecek misiniz? Yoksa arkanızdaki hiç bagajsız kişiden mi rica edeceksiniz?
İşte TEHLİKE burada başlıyor.
Herkes sizin gibi iyi niyetli olmayabiliyor, herkes sizin gibi gerçekten zor durumda olmayabiliyor maalesef.
Aslında iyi niyetli olarak kabul ediyorsunuz ve böylece aslında başkasına ait o bagaj sizin bagajınız olarak tag düzenleniyor. Yani objektif olarak o bagajın sahibi siz oluyorsunuz.
Ya o bagaj içinde uyuşturcu varsa? Ya o bagaj içinde bomba varsa?
O bagajın gerçek sahibi sizi hiç tanımadığını söylerse ve kimse o bagajın sizin bagajınız olmadığını söylemezse?
Vardığınız yer eğer Türkiye değilse, sizin masumiyetinizin ispatlayana kadar siz o ülkeden çıkamayabilirsiniz ve o ülkenin kanuna göre yargılama süreç başlayabilir.
Yarın nereye uçuyorsunuz?
Eğer ayrıca ödemek istemiyorsanız, evden çıkmadan önce bagajınızı tartalım ve ne olur ne olmaz diye başkasının bagajına sahip çıkmayalım. Sevdiklerinizin yanına planladığınız gün dönebilsin diye.
Av. Keiko Torigoe
www.torigoelaw.com
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
07 Eylül 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
01 Eylül 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
24 Ağustos 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
17 Ağustos 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları