logo

Hava-Sen’den açıklama var

Hava-Sen’den açıklama var

Hava-Sen Kurucu Başkanı Kpt. Pilot İskender Çarkçı’dan HAVASEN ile ilgili gündeme dair açıklamalar yaptı.

İşte Çarkçı’nın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

Değerli Basın Mensupları ve arkadaşlarım

Kısa zamanda büyük rakamlara ulaşan üye sayımız sektörde ve sendikal dünyada da ses getirmiş ve dikkatleri çekmiştir. Planlanan takvimden çok daha önce gerekli çoğunluğa ulaşacağımızı öngörmekle beraber her türlü çalışmamızı yasal mevzuata ve etik değerlere uygun yürütmeye gayret ediyoruz. Ancak bu safhada kendilerinden beklendiği gibi karşı taraf yalan haber ve kara propaganda ile sizleri korkutma çabası içindeler. Yalan ve saçma haberleri yayanlara ne kadar para aldıklarını sorun. Çünkü bu tür insanların daha önce de sizin alın terinizle kazanıp ödediğiniz aidatlardan nasıl nemalandıklarını belgelerle ortaya koyduk ama hiç yüzleri kızarmadı. Eğer para almadılarsa söyleyin gidip ‘abi ‘ lerinden istesinler hemen verirler. Çünkü alın terine ve çoluk çocuğun rızkına saygısı olmayanların yoludur bu. Esas konu, başlarında demoklesin kılıcı gibi bekleyen bir dava var. Yakında tüm gerçekler ve yolsuzluklar ortaya dökülecektir. Bizim kapatılmamız için açtıkları dava da hakim tarafından reddedilmiştir.

305 ve grev mağduru arkadaşlarla görüşüyorum. Gerçekten yaratılan suni ortamda mağdur olup bedel ödeyenler onlar. Hala da onları istismar etmeye çalışanlar atılmaları için şahit olan evraklarını imzalayanlar malum sendikanın üst yönetimindeler. Arkadaşlarımızın oynanan oyuna gelmeyeceğini düşünüyorum. Biz pilotlar veya kabin ekibi veya yer personeli sendikası değiliz, hepsinin sendikasıyız. Hava-sen sendikası başkanı olarak diyorum ki yaratılan olayların müsebbibi ve tarafı değiliz ama mağdur arkadaşlar katılırsa onların haklarının tekrar kazanılması için sonuna kadar mücadele ederiz.

Değerli arkadaşlar;
Herkes bir beklenti içinde ve kafasında sorular var, öncelikle katılım artarak devam ediyor. Şu anda 4 binlere yaklaşıyoruz ve her dakika rakam artıyor. Telegram sayfamız size bir fikir verebilir. Katılımın büyüklüğünü ‘bazılarının’ panik içinde yaptıklarından da görebilirsiniz. Katılanların dayanışma aidatı dilekçesi sorunu bakanlığımızın resmi yazısı ile aşıldı. Yani bizim resmi bir sendika olduğumuzu şirketimiz ve bakanlığımız da kabul etmiş durumda. 6356 sayılı kanun kapsamında sendikal haklarınızda ‘’ hiç bir kaybınız yok’’. Aidatları % 0.5 e indirmekle üyelerimize şimdiden % 1 kazandırdık. kazandırmaya da devam edeceğiz.

Dayanışma ve nezaket kapsamında ankara ve istanbulda bize mücavir sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunduk. Çok olumlu geri dönüşler ve destek aldık. Merak ve endişe ile bekleşenler bırakın başkaları olsun. Siz hava-sen e katılarak saflarımızda yerinizi alın ki başınız dinç ve dik, geleceğiniz umut dolu olsun.

Çok yakında kanunen yapmamız gereken delege seçimi ve genel kurulumuz var. Bu kurulda önümüzdeki yıllara yol çizecek olan yeni tüzüğümüz de görüşülecek. Oy kullanmak ve genel kurulda söz sahibi olabilmek için ilan tarihi itibarıyla üye olunması gerekiyor. Biz temsilde adalet sözü verdik. Katılanlar sesini mutlaka duyuracak. Bu nedenle zaman kaybetmeden katılın.
Sizlere emniyetli ve huzurlu mesailer dilerim.

Kaptan İskender Çarkçı
Hava-sen Genel Başkanı

#

SENDE YORUM YAZ