logo

ETS, Voyage ile ormanlara hak ettiği değeri veriyor

ETS, Voyage ile ormanlara hak ettiği değeri veriyor

Turizm sektörünün lider kuruluşu ETS, kendi işletmiş olduğu Voyage Otellerinde çevreye önem vermesiyle de öncülüğünü koruyor.
Türkiye’nin en büyük turizme ev sahipliği yapan Tur Grubuna ait Antalya-Sorgun’da bulunan Voyage, 2002 yılından itibaren ETS Tur tarafından işletiliyor.

Ormanın içerişinde yer alan asırlık ağaçları ile adeta tabiatın ortasında yer alan Voyage’da, ağaçlara zarar verilmeden, bungalow dahil 508 oda bulunuyor. Tesiste 700 personel görev alıyor.

Yeşile ve doğaya önem veren ETS Tur, Sorgun’da işletmiş olduğu tesisle bunun en güzel örneğini veriyor. Yıllanmış ağaçlara zarar vermeden 2002 yılında inşa edilen otelin, yeşile duyarlılığı ile yılda 50-60 civarında yeni fidan dikiliyor.
2002 senesinde ETS Grubuna geçen Sorgun’daki yerde daha evvel devre mülk işletilmiş, Voyage, burayı devir aldıktan sonra bir takım betonerme yapıyı yıkarak doğaya zarar vermeden bungolow ve otel binası dahil 508 odalı tesis yapmış.
Voyage Sorgun ile ilgili olarak, orada yaptığımız araştırmalarda edindiğimiz bilgiler şu yönde idi; Otel yapılırken arazide bulunan asırlık ağaçlara zarar vermeyi hiçbir zaman düşünülmedi, hatta her yıl 50-60 civarında fidan ile 8 senede 700 kadar ağaç dikildiği belirtildi.

Türkiye’nin en gözde tesislerinden olan Voyage’de bulunan mevcut asırlık ağaçlar zamanla yorgun düşüp yıkılsalar dahi oradan kaldırılamıyor. Orman Bakanlığı yetkilileri aranıp onların yollamış olduğu heyet doğrultusunda otel personeli hareket ediyor.
Sektörün lider ismi ETS Tur’u ve Voyage Otellerinin bu başarılarının sırlarını sorduğumuzda otel personelinden hep aynı sözü duyuyoruz ‘samimiyet’
Otelin tüm personelleri samimi bir dayanışma ortamında hareket ederlerken, düzenli eğitimler aldıkları ve yaşam alanları olan lojmanlarda 2’ser veya 3’er kişilik odalarda konakladıkları belirtildi.

#

SENDE YORUM YAZ