logo

Ocak, 23 Nisan mesajı yayınladı

Ocak, 23 Nisan mesajı yayınladı

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan’ı Funda Ocak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ı sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı…

“23 Nisan 1920’de, Hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunu tüm dünyaya haykırarak istiklal mücadelemizi başlatıp, kahraman milletimizle birlikte zaferle sonuçlandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. Kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

İstiklal savaşıyla kesin yenilgiye uğratılan iç ve dış düşmanlarımızın milletimize karşı yürüttükleri bölücü ve yıkıcı faaliyetlerin maalesef ardı arkası kesilmemiştir. Tarih ve medeniyetinden aldığı güçle her seferinde istiklal ve istikbalini korumayı başaran milletimiz; 15 Temmuz’da, yüce meclise bomba yağdıracak kadar gözleri dönen küresel güçlerin hain maşalarına karşı verdiği mücadele ile unutulmaz bir destana daha imza atmıştır.

Devleti ayakta tutan milletin bu iradesi, çocuklarımızı şekillendirecek olan 23 Nisan ruhunun da temel çerçevesini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin somut olarak hayata geçirildiği 23 Nisan Gününün, çocuklara armağan edilmesi, millet hâkimiyetinin sonsuzluğuna işaret etmektedir.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya, daha müreffeh bir ülke, daha üretken kurumlar bırakmak gibi görevlerimiz olduğunun bilincindeyiz.

DHMİ olarak bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışıyor, tüm yurdu birbirinden güzel havalimanlarıyla donatıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusunun işaret ettiği “muasır medeniyetler seviyesini” yakalamak için Cumhuriyet tarihinin en büyük ulaşım projelerini hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yeni hedeflerimiz ve yeni projelerimizle geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla öncelikle çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı yürekten kutluyor; bu bayramın tüm dünya çocuklarına mutluluk ve barış getirmesini diliyorum”

Funda OCAK
DHMİ Genel Müdür ve
Yönetim Kurulu Başkanı

#

SENDE YORUM YAZ