logo

TEKNOFEST 17 Eylül’de başlıyor

TEKNOFEST 17 Eylül’de başlıyor

TEKNOFEST 17 Eylül’de başlıyor. “Ayakları yere basmayan festival” sloganıyla geçen sene ilki düzenlenen TEKNOFEST’te, bu sene de geleceğin teknoloji ürünleri sergilenecek.

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için sayılı günler kaldı. İlk kez geçtiğimiz sene düzenlenen ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına sahne olan TEKNOFEST, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Atatürk havalimanında gerçekleşecek. Festivale, Türkiye’nin savunma sanayi ve teknoloji devleri de destek verecek.

Geçtiğimiz sene 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan TEKNOFEST İstanbul’a bu sene 1 milyonun üzerinde ziyaretçi gelmesi bekleniyor. 19 FARKLI YARIŞMA Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları da düzenleniyor.

Yarışmalara ortaokul, lise, üniversite takımları ve profesyoneller katılabilecek geleceğin teknoloji ürünlerini geliştirecekler. 2 MİLYON TL ÖDÜL Bu yıl yine ilklere sahne olacak olan TEKNOFEST kapsamında gerçekleşen teknoloji yarışmalarında kazanan takımları, toplamda 2 milyon liranın üzerinde bir ödül bekliyor.

#

SENDE YORUM YAZ