logo

Bildiğiniz üzere FAA (Amerikan Federal Havacılık Dairesi), Boeing 787 tipi uçaklarda bazı değişiklikler yapılmasını şart koşmuştu.

FAA’ya göre, yeni piyasaya sürülen 787-9 ve 787-8’lerin lastiklerinin  hasar görmeye yatkın olması, ana iniş takımında fren kaybına ve steering problemlerine yol açtığı  bildirilerek uçaklardaki bu sistemlerinde bakım ve onarımının yapılmasını istedi. 87 Uçağın bu durumda olduğunu bildiren FAA bu sistemlerin tekrar gözden geçirilmesini talep etti.

FAA’ ye göre bu özel güvenlik sorununu gidermek için gereken onarımların operatörlere 5 milyon dolardan fazlaya mal olacağını tahmin ediyor.

Ayrıca filolarında 787 olan şirketlerden yıldırım çarpmaları sonrası tehlikeli hidrolik sızıntıların olduğu ve bu parçaların da incelenmesi gerektiği bildirildi.

FAA 6 haziran tarihinden itibaren geçerli olacak yönergeyi Boeing ile paylaştı.

787 Dreamliner, şimdilik  United, Virgin Atlantic ve American dahil olmak üzere dünya çapında 72 büyük havayolu şirketi tarafından kullanılıyor. En kısa zamanda da THY tarafından kullanılacağı biliniyor

British Airways ve TUI Airways de Dreamliner modelini kullanıyor. BA filosunda 12 adet 787-8 ve 18 adet 787-9’da bulunuyor.

Türk Hava Yolları 25’i kesin 5’i opsiyonlu toplam 30 adet sipariş edilen ’Boeing 787 – Dreamliner’lardan ilkini haziran ayının sonunda filoya katılacak. Kuyruk tescili TC-LLA olan uçağın boyama işlemlerinin bittiği öğrenildi.

DREAMLİNER’LARIN UÇACAĞI HATLAR

787- Dreamliner tipi uçakların, yeni açılacak Bali, Mexico City ile Atlanta, Bogota-Panama City gibi THY’nin uzun menzilli hatlarında yapılacak seferlerde uçması planlanıyor.

Ancak 787-Dreamliner uçakları geldikten sonra uçuş ekiplerinin eğitimleri için bir süre iç hatlarda uçacak.

THY, bu hattı Antalya olarak belirledi. Temmuzun ilk haftasından itibaren Dreamliner’lar İstanbul Havalimanı – Antalya arasında karşılıklı sefer yapacak. Böylelikle Boeingden gelecek öğretmen pilotlarla birlikte THY uçuş ekiplerinin eğitimleri de tamamlanmış olacak.

#

SENDE YORUM YAZ