logo

Eşine kızan pilot uçuş klubüne kamikaze yaptı

Eşine kızan pilot uçuş klubüne kamikaze yaptı

Güney Afrika ülkesi Botsvana’da eşine az rastlanır bir uçak kazası meydana geldi.

Botsvana’nın Gaborone şehrinde eşine sinirlenen bir pilot, uçağıyla eşinin de içinde bulunduğu kulüp binasına çarparken, yaşanan olayda pilot hayatını kaybetti.

Önceki gün meydana gelen olayda Sir Seretse Khama Havaalanı’ndan Beechcraft Super King Air model uçağına binen Charl Viljoen adındaki pilot, bir süre alçak uçuş yaptıktan sonra rotasını, içerisinde eşinin de bulunduğu ve bir partinin düzenlendiği Matsieng Uçuş Kulübü’ne çevirdi.

Binaya çarpan uçak nedeniyle büyük bir patlama yaşanırken, tesisin hava trafik kontrol kulesinin büyük hasar gördüğü ve çevredeki bir çok aracın alev aldığı belirtildi.

Yerel basının görgü tanıklarından aktardığına göre, Viljoen, olaydan saatler önce davetsiz olarak partiye gidip eşi ile kavga ettiği belritildi.

Bundan sonra Viljoen’un 48 kilometre uzaklıkta bulunan Sir Seretse Khama Havaalanı’na gidip, Beechcraft Super King Air model uçağını çaldığı tahmin ediliyor.

Olayda uçakta bulunan pilot dışında kimsenin hayatını kaybetmediği ve uçağında Major Blue Air şirketine kayıtlı olduğu bilgisi verildi.

#

SENDE YORUM YAZ