logo

THK Üniversitesi’den Ukrayna’da ikinci anlaşma

THK Üniversitesi’den Ukrayna’da ikinci anlaşma

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ukrayna’da ikinci önemli hamlesini Ukrayna Devlet Teknoloji Üniversitesi ile eğitim işbirliği protokolü imzalayarak gerçekleştirdi.

Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek yükseköğretim kurumu olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, uzakdoğu ve Balkanlar bölgesinden sonra Karadeniz sınır komşusu Ukrayna ile de alanında işbirliği hamlesinin ikinci adımını hayata geçirdi.

THK Üniversitesi ile Ukrayna Devlet Teknoloji Üniversitesi arasındaki eğitim ve bilim İşbirliği protokolü THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Albulut ve Ukrayna Devlet Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hryhor Oleg Alexandrovich tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşmanın uygulanmasına ilişkin detayları ve karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimlerini ortaya koyan protokoller, çift ve ortak diploma verilecek programların belirlenmesi, ulusal ve uluslararası kaynaklar kullanılarak gerçekleştirilecek müşterek projeler ve eğitimler ile her iki üniversite tarafından birbirlerine sağlanacak teknik kolaylıkları ortaya koyan diğer protokolleri hazırlamak ve görüşmeleri yapmak üzere THK Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Haydar Ateş, Dr. Tuğba Yaşin ve öğretim görevlisi Afsana Muradova’dan oluşan heyet Ukrayna’da görüşme ve incelemelere devam ediyor.

Her iki üniversite arasında özellikle teknik düzeyde önemli işbirliği imkanlar ile siber güvenlik konusunda geniş çapta işbirliği yapılmasına ilişkin güçlü irade ortaya kondu.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, bu hamleleri ile yalnız Türkiye’de değil dünyanın farklı bölgelerinde ve özellikle dost ülkelerdeki işbirliği çalışmalarıyla havacılık ve uzay bilimleri alanı yanında siber güvenlik konusunda da dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almak, bu konuda Türkiye’nin öncü ve temel araştırma üniversitesi olmak vizyonuna yönelik hamlelerine devam edeceklerini belirtti.

#

SENDE YORUM YAZ