logo

Selçuk Bayraktar’dan çarpıcı iddialar

Selçuk Bayraktar’dan çarpıcı iddialar

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, İHA’ların yapılış aşamasında meydana gelen olayların perde arkasına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımlarda bulunan Bayraktar, Türkiye’nin dışa bağımlı olmasını isteyen gruplara dikkat çekerek, devlet içerisindeki ihanet şebekesi mensupları tarafından İHA’ların üretilmemesi için kendilerine yapılan yasakları ve zorlukları anlattı.

İşte Selçuk Bayraktar’ın paylaşımları;

“#SeyirDefteri 2009 Taktik İHA prototipinin ilk uçuşu. O gün tümüyle milli yazılım ve tasarımla havacılık tarihimizin ilkleri yapılır. Uçuşun tüm aşamaları (taksi, kalkış, seyir ve iniş) otomatik bir şekilde başarıyla icra edilir. Bu kabiliyet o dönemde dünyada hiçbir ihada yoktur.

O dönemde ülkemizde israil’den kiralanan ihalar kullanılmaktadır. Denemeler için aylarca pist bulunamamıştır. Kısa süre sonra bazı askeri yetkilileri (muhtemelen birilerinin maşasını) bu gelişme rahatsız eder ve ilk işi pistteki pürüzleri bahane ederek uçuşları yasaklamak olur.

Aylar sonra yeniden pist bulunur ve uçuş izinleri çıkar. Sonraki denemelerde havacılık tarihimizin milli bir hava aracıyla yapılan rekorları dahi kırılır (irtifa, havada kalış). 8 saatlik uçuş sonunda gece şartlarında başarıyla yapılan otomatik iniş birilerini iyice rahatsız eder..

 

Denemeleri belgelemek için gönderilen askeri heyetten birileri gecenin karanlığında büyük bir milli başarıyı ve ilki görmezden gelmeye çalışır, tartışmalar çıkarır ve Genel Müdürümüz @haluk Bayraktar’ı tutuklatmaya dahi kalkarlar..

Bütün bu entrikalar Bayraktar TB2’nin envantere girmesini 4 sene geciktirir. Mehmetçik bir taraftan canı pahasına terörle mücadele ederken, maalesef birileri de gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde, milli teknolojinin Mehmetçiğimize destek olmasını engelleme çabası içindedir.”

 

 

#

SENDE YORUM YAZ