logo

THK Üniversitesi, Çin’de Federasyon ziyaret etti

THK Üniversitesi, Çin’de Federasyon ziyaret etti
Birleşmiş Milletler Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu toplantısı için Çin’de bulunan THK Üniversitesi heyeti, Shenzhen şehrindeki Dünya İnsansız Hava Araçları Federasyonu merkezine ziyaret etti.
Federasyon başkanı, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleriyle Dünya İnsansız Hava Araçları Federasyonu Merkezi’nde bir araya gelen THK Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Haydar Ateş, “Federasyonun yapısı ve faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı olarak bilgi aldıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Üretilen insansız hava araçları ve kontrol sistemleri yerinde görerek, yürütülen araştırma faaliyetleri hakkında görüşler alarak, karşılıklı işbirliği esaslarını görüştük.  Toplam 236 insansız hava aracı üreticisi firma ile 30 üniversitenin üye olduğu federasyona THK Üniversitesi’nin de üye olması, karşılıklı işbirliğinin daha ileri düzeyde yürütülmesi için mutabakat sağladık. Bu kapsamda en kısa zamanda işbirliği protokolünüimzalayarak, karşılıklı ziyaretlerle müşterek çalışmaların yürütülmesi ve müşterek etkinlikler düzenlenmesi için mutabık kaldık. Bu kapsamda ilk olarak Haziran 2019’da düzenlenecek 3. Dünya İnsansız Hava Araçları Kongresi’ne katılım sağladık”

 

#

SENDE YORUM YAZ