logo

Toyota uçan otomobil için patent başvurusu yaptı

Toyota uçan otomobil için patent başvurusu yaptı

Ortaya çıkan patent görselleri, Toyota’nın bir uçan otomobil modeli üzerinde çalışmalar yürüttüğünü gösteriyor. Görsellerdeki aracın geliştirilip geliştirilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Autoguide tarafından ortaya çıkarılan yeni bir patent dosyası, Toyota’nın geleceğin otomobilleri üzerinde çalıştığını gösteriyor. Söz konusu belgelerin gösterdiği araç, hem standart otomobiller gibi karadan hareket edebiliyor, hem de isteğe göre havalanıp gökyüzünde ilerleyebiliyor.

Patent belgelerinde yer alan araç, karada kullanıldığında standart bir otomobil gibi ilerleyebiliyor. Fakat trafik sıkışmaya başladığında sürücü, uçuş modunu manuel olarak aktif hale getiriyor. Aynı anda,  aracın karasal hareketini gerçekleştiren tekerler yukarıya doğru hareket ederek pervaneleri ortaya çıkarıyor.

Pervaneler çalışmaya başladığında araç, tıpkı bir helikopter gibi havada süzülebiliyor.

Ancak, bu kadar küçük pervanelerin aracı kaldıracak gücü üretip üretemeyeceği tam olarak bilinmiyor. Ayrıca pervanelere güç verecek motorun elektrikli mi yoksa içten yanmalı mı olacağı da şu an için büyük bir soru işareti.

#

SENDE YORUM YAZ